Søk i stiler
 

Hva innebærer det å ha et livssyn?


Drøfting rundt det å ha et livssyn.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:12.03.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Humanisme
Religion
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jeg møtte i fjor en mann ved jernbanetorget. Han kom bort til meg da jeg sto og ventet på bussen. Jeg skulle på trening med skolen da han introduserte seg som Per og spurte om jeg trodde på Gud. Jeg svarte han at det gjorde jeg ikke. Han gav meg da et hefte som fortalte om han og hans møtte med den kristne Gud. Per hadde en natt følt samme smerte som Jesus følte da han ble pisket, og neste dag våknet Per opp med røde piskemerker på ryggen. Disse var avbildet i heftet jeg fikk av han. Han fortalte meg også andre historier hvor han hadde møtt Gud og fått sterk kontakt. Denne mannen hadde ut i fra hva jeg mener en sterk kristen tro. Altså et kristent livssyn.

 

Så hva er da et livssyn hvis vi sier at Per hadde et sterkt kristent livssyn. Det må være å tro på noe. Per trodde sterkt på Gud og hadde møtt Gud flere ganger og dette gjorde hans tro enda sterkere. Men et livssyn må ikke være å tro på Gud som Per gjorde. Så lenge du tror på noe i livet har du et livssyn. Du kan tro på en Gud som i kristendommen, eller du kan ha et polyteistisk livssyn der du tror på flere Guder som i Hinduismen. Du kan også ikke tro på noen Gud, men for eksempel tro på livet i seg selv. Noe som klinger godt i lag med humanetisk forbund hvor de setter mennesket i sentrum. Ingen overnaturlige makter er høyere enn mennesket selv og individet kan handle ut i fra tanker de kan skape ut i fra erfaringer hentet fra livet.

 

Det finnes mange forskjellige grader av livssyn. Noen mennesker er sterkt troende, mens noen er mer moderate og ikke følger regler fra religionen like strengt opp som andre. Noen må sette seg ned å be med en gang det skjer noe vondt, mens andre kanskje er i kirken en gang i året og tar det ikke så veldig høytidelig. Noen liker bare å ha noe å tro på og noen liker å be for å lette skyldfølelser. Mange blir plutselig veldig kristne når de ligger på dødsleiet og føler at de trenger noen å be om hjelp fra. Blant annet er det mange kreftpasienter som blir hel kristne i sykesengen.

 

Vi kan si at et livssyn er hvordan vi forholder oss til de største spørsmålene i livet. Hvor kommer vi fra? Hvordan er jorden blitt til? Hvem er vi? Slike spørsmål er de store spørsmålene som du definitivt ikke kan svare ja eller nei på.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

dardan
15.04.2013 14:17

Bra!
6
anbefalinger
cheeseburger er godt, hva syntes du, Ærlig!!!!!

dardan
15.04.2013 14:06

Bra!
4
anbefalinger
hva er 90 grader?

Abdullah Preben
15.04.2013 14:07

Bra!
2
anbefalinger
Astraflruaah

Haakon the Gay trans
15.04.2013 14:08

Bra!
2
anbefalinger
Gætta tipper jeg stiker å drikker melk1

dardan
15.04.2013 14:09

Bra!
1
anbefalinger
45 all the way!!!!! Død over rette folk

dardan
15.04.2013 14:12

Bra!
1
anbefalinger
JIHAD, JIHAD


16.02.2016 19:24

Bra!
1
anbefalinger
very,very good


16.02.2016 19:24

Bra!
0
anbefalinger
habib


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews