Søk i stiler
 

Microsoft Flight Simulator X - Er flysimulator noe for deg?


Anmeldelse av den nyeste flysimulatoren til Microsoft, Microsoft Flight Simulator X.

Karakter: 6 (10. klasse)

Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:11.03.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Spill
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.”Fordyp deg i en dynamisk, levende verden full av moro. Utfordre deg selv ved å fly over 50 oppdrag over hele verden. Enten det er første gang du sitter på rullebanen, eller du er en Flight Simulator-veteran, gjør deg klar til et eventyr i global skala.”

(Hentet fra baksiden av cd-coveret)

 

Den siste tiden har jeg drevet mye med den nyeste flysimulatoren fra Microsoft, Microsoft Flight Simulator X (10-ende verson) som ble gitt ut i fjor. Jeg har så vidt prøvd den forrige versjonen, Microsoft Flight Simulator 2004, og jeg ser at grafikken har utviklet seg mye. Derfor har jeg bestemt meg for å fortelle litt om dette spillet. Jeg har kjørt det på en PC som nesten takler fulle grafikk-instillinger. Spillet fås vanlig eller i Deluxe Edition som jeg har, og koster maks 699 kr (kommer an på hvor man kjøper det).

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Fantastisk spill!

Dette spillet har en veldig bra grafikk og er veldig realistisk. Det er lurt å ha en god spill-PC hvis man skal få en god spillopplevelse. Er ikke PC-en så bra virker det fint fremdeles, men bildet blir uskarp og dårlig.  Flyene er detaljrike og skal være nesten helt lik virkeligheten.

 

I menyen kan man velge hvor realistisk spillet skal være. For eks. om krasj skal bli ignorert eller om vingene skal bøye seg når det er my press på dem. For å installere spillet må man ha minst 15GB plass på harddisken! Dette er mye, men det er vel verdt det.

 

Mye å utforske

Vil man ha flere fly enn de 15 som følger med kan man kjøpe ekstra for rundt 100-300kr eller man kan laste ned gratisfly som ikke alltid virker like bra. Det går også an å laste ned repaints. Dette er et bilde eller en texture som er ”malingen” eller utsiden av et av et fly som man kan ”sette på” ett av flyene den passer til. Jeg har lastet ned en repaint av SAS til Boeing 737 som på bildet.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Noe som er veldig bra er at man kan fly over HELE VERDEN!! Til og med over Hurdalsjøen, men her er det ikke lagt inn noe bebyggelse. Oslo er en av de utrolig mange detaljrike byene i FSX, og på noen steder i Oslo kan jeg faktisk kjenne meg igjen! De aller fleste store flyplassene i verden er med pluss mange små private.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Det er lagt inn mange kjente steder som for eksempel pyramidene i Egypt, Eiffeltårnet, Mount Everest og den Forbudte by. Dette spillet er heller ikke så dumt hvis man vil lære litt geografi. Masse å utforske!

 

Venter man på en melding fra tårnet eller kjeder seg kan man alltids se på flytrafikken som suser og går av seg selv.

 

Lærerikt

Helt siden jeg kjøpte dette spillet har jeg funnet ut nye ting nesten hver dag jeg har spilt. Jeg har lært utrolig mye om fly. I menyen er det en mappe som heter Learning Center. Her står nesten alt som er å lære om fly og man kan fly lessons, der en ekte pilot instruerer deg, og du får forskjellige sertifikat.

 

Noe for en hver smak!

Man kan fly alt fra mikrofly (nederst) og helikopter til kjempestore toetasjers Boeinger (øverst). Det er med 14 veldig detaljrike fly og 2 helikoptre, med noen forsjellige stiler eller ”repaints”. Du kan fly enten på ”ordentlig vis” der man må fly etter hva tårnet sier ved å lage en flight plan fra en flyplass til en annen, eller man kan fly helt fritt med et hvilket som helst fly. Her er det noe for en hver smak.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Største og minste fly i FSX.

 

Vil du ha litt utfordring kan du også prøve et av oppdragene. Alt fra å lete etter en rømt elefantunge med et mikrofly til å fly passasjerer med en diger kjempe.

 

Fly med en venn!

En annen morsom ting er multiplayer. Her kan man fly med folk over hele verden, enten via internett eller på lokalt nettverk (LAN), og man kan snakke med hverandre via mikrofon eller chatte. Du kan også dele cockpit med andre. Har man Deluxe Edition kan man sitte i tårnet og snakke med og styre flytrafikken i multiplayer. Noen multiplayer-servere er også norske.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Eksempel på multiplayer-flyving.

 

For alle aldre!

Dette er et barnevennlig spill der aldersgrensen er 3 år men dette er absolutt for alle aldre. Man blir aldri for gammel…

 

Minimum system requirements:

Operativsystem: XP(SP2) – 256 MB ram/Vista – 500 MB ram

Prosessor: 1,0 GHz

Hard disk: 15 GB

Multiplayer (internett): 56,6 kbps eller mer

Video: DirectX 9.0 og 32mb ram

 

Konklusjon:

Positivt:

- Flott og detaljrik grafikk

- Kan tilpasses etter hvor seriøst man flyr

- Veldig realistisk

- Man kan fly over hele verden

- Detaljrike byer

- Bra multiplayer-opplegg

 

Negativt:

- Tar mye plass på harddisken

- Krever mye av PC-en

- Og det var det lille som er negativt :)

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Mikrofly over Hurdalsjøen og Gardemoen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ørjan
09.05.2008 22:31

Bra!
4
anbefalinger
Hei, flott artikkel!
Lurte på hvor du fikk tak i repainter?

Arne
18.10.2008 14:39

Bra!
2
anbefalinger
Hei
Jeg anbefaler å ta en titt på www.flightsim.no, der har vi et filbibliotek med nordiske repainter, et forum for flyintresserte, butikk og masse mer!


30.12.2008 15:27

Bra!
2
anbefalinger
jeg har det spillet pappa bestilte det på mamos det tok 6 uker for og få det i forsingkelser aldri bestill på mamos..(ALDRI)ellers er spillet konge Smile :-\)


15.03.2009 18:14

Bra!
1
anbefalinger
Kan noen forklare for meg hvordan man kan lage filmsnutter av sine flights i fsx? Jeg ser flere som har lagt ut på Youtube, men skjønner ikke hvordan det gjøres  Sad :-\(

Even A. Rognlien
23.03.2009 15:22

Bra!
1
anbefalinger
Arne:
Flightsim.no er tingen ja! I tillegg har man jo Google  Wink ;-\)

Roger:
Last ned Fraps  Wink ;-\)

HSBE
28.02.2010 10:09

Bra!
1
anbefalinger
Hei lurer på hvor man kjøper Fly Simulator X


17.02.2011 21:25

Bra!
0
anbefalinger
hei jeg lurer på hvordan jeg lagt inn fly og bruer + div på fsx


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.019 sec - 1 pageviews