Søk i stiler
 

Den katolske kirke


Om organiseringen av og historien til den katolske kirke.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:10.03.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristne trosamfunn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Den katolske kirke er bygd opp med paver som overhoder. Til å administrere kirken har paven kardinaler(en høytstående embetsmann). Den grunnleggende enheten bispedømme blir ledet av en biskop, som har ansvaret for overvåking av den kirkelige disiplin og forkynnelse. I lag med paven har biskopene del i den kirkelige læreembete. Til sist kommer menigheten som har en sogneprest som høyeste embete.

 

Når paven dør blir alle suspendert og når den nye paven blir valgt må alle lever inn sin avskjedssøknad. Den eneste måten en ny pave kan bli valgt er med et skriftlig flertallsvalg.

 

Vatikanstaten er den minste staten i verden den ligger midt i Italia. Pave Pius XI isolerte seg i Vatikanet når Italienske soldater rykket inn etter at de franske styrkene var trukket ut i 1870. Det Italienske herredømmet ble ikke anerkjent av pavestolen før i 1929. Da ble det undertegnet en såkalt Lateranoverenskomsten. Like etter på anerkjente Italia Vatikanet som egen stat.

 

En helgen er i kristen tradisjon, unntatt i de reformerte kirker, en person som levde sitt liv som en så vellykket at kirken offisielt kunne slå fast at det ikke lenger var ham eller henne som hadde levd, men Kristus som levde i ham eller henne. En helgen er et menneske som er anerkjent for sin avhengighet av gud, og med hele sitt hjerte går inn for å følge Kristus.

 

Den ene norske helgenen var Olav den hellige var født på Ringriket, og var sønn av Harald Grenske og tippoldesønn til Harald Hårfagre. Hans mor var Åsta Gudbrandsdatter. Faren hans døda da mora hans gikk gravid med Olav. Senere giftet mora hans seg med Sigurd Syd som var en fredelig mann som like bonde yrket sitt. Olav vokste opp på storgåren til Sigurd.

 

Forholdene i Nord Irland mellom katolikkene og protestantene er dårlig. Det har vært krig i Nord-Irland i mange år mellom katolikken og protestantene.

 

 

Kilder:

http://no.wikipedia.org/wiki/Helgen,

http://no.wikipedia.org/wiki/Katolsk og

http://katolsk.no


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Annanas
12.06.2008 16:26

Bra!
32
anbefalinger
Skyt meg om jeg tar feil men, skulle ikke teksten handle om Historien om den Katolske kirke også? det eeste jeg har fått med meg er om de som styrer...


05.12.2014 10:15

Bra!
32
anbefalinger
Eneste***

hei
24.11.2014 10:18

Bra!
29
anbefalinger
beste siden i verden

shamballa
07.01.2015 17:11

Bra!
4
anbefalinger
dette var ikke så mye nytte

leskedrikk
24.09.2017 13:30

Bra!
0
anbefalinger
Wikipedia kan alle gå inn å endre på så det er ikke en gyldig kilde


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews