Søk i stiler
 

Veiviseren


Kort filmanmeldelse av Veiviseren.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:09.03.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Filmer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Veiviseren regnes av mange som kanskje den beste filmen som er laget her i landet. Den ble Oscar – nominert som Beste utenlandske film.

 

Det er vinter og sent på dagen når den 16 år gamle samen Aigin, vender tilbake til familiens leir etter en jakttur. På avstand ser han sjokkert at foreldrene og lillesøsteren brutalt blir drept og droppet i et hull i isen av noen svartkledde fremmede. Det er tsjudene; et folk som er kjent for å plyndre og myrde alle de kommer over. Plutselig blir Aigin selv oppdaget. Etter en vill flukt med en pil i armen, klarer han å riste dem av seg. Utslitt ankommer han en annen sameleir for å advare dem mot tsjudene. Men det oppstår panikk, og Aigin blir beskyldt for å ha satt livene deres i fare, siden sporene hans er lette å følge i den dype snøen. De skjønner likevel at han ikke hadde noe valg, og at deres eneste redning er å forlate leieren, umiddelbart.

 

Veiviseren er en spenningsfylt actionfilm som handler om hvordan samegutten Aigin blir tsjudenes veiviser. Jeg personlig, syntes at filmen er et mesterverk som skildrer kampen mellom det gode og det onde. Filmen var fantastisk filmet og med en ekstremt god lydsetting. Filmen passer for de fleste actioninteresserte fra 11 år og oppover.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

anonym 1
29.11.2010 16:21

Bra!
1
anbefalinger
dette var en god filmanmeldelse, bortsett fra en ting og det er at det ikke er på vinteren handlingen sjer, for da hadde det vært mørkt oppe i finnmark


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews