Reise

Et kåseri om å reise og reisebyråer.
Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2008.05.26

Å reise er en rar ting. Vi reiser bort fra der vi bor, bare for å finne ut at vi egentlig trives best der vi var før vi reiste... Jeg har selv vært ute og reist flere ganger, senest jula 07/08. Da reiste jeg til Italia. Da kan man jo spørre hvorfor i all verden reiste du til Italia? Da vil nok de fleste mumle noe om natur. Alle vet naturlig hvis at det bare er tull, for det eneste du gjorde mens du var der var jo å sammenlikne hvor bra det var der i forhold til her.

 

Vel. Når du er ute og reier kan du gjøre det på to forskjellige måter.

1. Du kan kontakte et reisebyrå

2. Du kan organisere og planlegge reisen, forsikringer, billetter, soveplasser, hotell, m.m. selv.

 

Ved første øyekast kan alternativ 1 se enklest ut, men du må ikke skue hunden på hårene. I følge Aschehoug og Gyldendals Ett Binds Leks(1985) er reisebyrå en bedrift som ordner og planlegger turistreiser, selger billetter, skaffer soveplasser og hotell, tar seg av reiseforsikring m.m.

 

Dette er naturlig hvis bare tull. Fra 1985 til 2008 har ordet forandret seg til å bety noe ganske annet. Reisebyrå er et ord som får det til å gå kaldt nedover ryggen på selv den tøffeste turist, det er et byrå kun skapt til ett formål: Å skape sommerferien om til et mareritt.

 

De angriper de svake med brosjyrer og annonser, lager reklamefilmer med hjernevaskede turister i reisebyråenes makt, og lager vanneskelige ord som reiseakkreditiv. Noe som gir deg lov til å bli blakk i utlandet…

 

Reisebyråene har regjert i 158 år. De hadde sin storhetstid i 2006, da det var flest personer som benyttet seg av reisebyråer. I 1978 prøvde samferdselsdepartementet å få kontroll over reisebyråene, men de ble nedkjempa, og nedlagt i 1983, 5 år senere.

 

Det finnes den dag i dag motstandsgrupper som kjemper mot reisebyråene, mange av dem er såkalte reiselivsorganisasjoner. De opererer på lokalt, nasjonalt og internasjonalt plan for å ivareta og utvikle reiselivet som næringsgren og kulturfaktor. Du må ikke forveksle reiselivsorganisasjoner med World Tourism Organisation som er en organisasjon som arbeider for reiseliv som inntektskilde for reisebyrående. World Tourism Organisation har over 100 medlemsland, og er til og med støtta av FN.

 

Hvis vi står sammen om kampen mot reisebyråene vil vi en dag kunne styrte reisebyråene og deres regime vil være over!

 

Viva la Revelusjon!

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst