Kåseri om 17.mai

9.klasse, overdrivende kåseri om 17.mai
Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2022.05.04
Tema

17.Mai. Dagen kommer hver mai, hvert år. Og den er like forferdelig hvert år. Det skal liksom være "bursdagen" til Norge, men er det i det hele tatt noen av dere som tenker på bakgrunnen av dagen? Det eneste folk forbinder med 17.mai nå til dags er iskrem og gratis pølser på barneskolen!  

Assa, igjennom alle mine år på barneskolen, har vi blir tvunget til å marsjere rundt i nabolaget flere måneder før 17.mai, som om vi er soldater på vei til tredje verdenskrig eller noe! Det er ikke rart vi hater 17.mai, når dette er det vi assosierer med nasjonaldagen vår fra TDILIG alder!  

 For å ikke snakke om alle outfitsene folk har på, liksom bunader. Bunaden koster serr 100 millioner kroner og hvor ofte bruker man den? EN gang i året! Den blir pent hengt opp i et hellig skap pakket inn i silke, kun for å bli brukt en gang i året, der du søler iskrem og dritt på den.

Og hvorfor skal alle være så jævlig skrytete over bunadene sine. Lissom "Ja denne er fra Vestlandet, fordi min bestefar er 4% vestlending"…Ok. Det er virkelig ingen som bryr seg, og vi alle vet at du ikke engang kan nevne to fjell og en by på Vestlandet! 

Med en gang man våkner på 17.mai, så blir man dratt opp av senga og tvunget til barneskolen hvor man har en falsk positivitet og later som man er en engel for alle de andre foreldrene. 

For å deretter, bli dirigert 3000 mil rundt i maura, omringet av ekle småbarn og gamle mennesker som ser ut som de ville dødd av en jumpscare. Men, vi ELSKER jo å gå i tog! Skitne bunader, bunadsko i legit metall, og blendende sol er digg det.

Og hva skjer med at været på 17.mai enten er rene Typhoon Tip, eller en brennende vulkan? Altså, de bunadene er sykt varme, men hva er vitsen når man må dekke den til eller ta den av med en gang gradestokken viser under 0? 

Det er jo ikke akkurat sånn at man kan ha den på i varmt vær, eller assa, man MÅ, men det er håpløst, og man er på nippet til å få varmesjokk hver gang man beveger seg.

Igjennom mine år, har jeg lært at man alltid skal se den positive siden på ting, men akkurat i denne sammenhengen er det vanskelig. Ekle barn, marsjering, konsert i gymsalen, ekstrem sosialisering, besøk av slektninger og billig is som inneholder radioaktive stoffer? NEI TAKK!  

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst