Ungdommens beste venn - matpakken

Dette kåseriet handler om hvor ekkel matpakken vår er.
Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.11.12

Her i Norge er vi veldig stolte av matpakke tradisjonene våre, denne fantastiske matpakken er nok alle ungdommer sitt høydepunkt i løpet av dagen. Matpakken som ofte består av det samme pålegget hver eneste dag er høyt elsket, og det er ikke uten grunn. For her i Norge elsker vi jo gourmet mat, noe denne matpakken er et typisk eksempel på. Det er mange grunner til at så mange elsker denne type lunsj og det er jo ingen grunn til å misunne de skolene med varm mat i kantina, for matpakken er alt vi trenger.

 

For hvem vil ikke ha en skvist matpakke som har lagt nederst i sekken din en hel skole dag? Joda, alle vil vel det, hvertfall når de ser hva denne matpakken inneholder. Den typiske matpakken består som oftest av 2 brødskiver, en med gulost og en med syltetøy. Men det fantastiske ved denne matpakken stopper ikke her, for jeg har funnet ut i løpet av snart ti år med matpakke at gulosten har svettekjertler.  For gulosten er så svett at om man drar fingeren over den så ville man endt opp med en kliss våt finger, her har moren din vært så snill at hun har lagt på en liten agurkskive. Denne agurkskiven er helt topp, fordi når tiden er inne til å spise matpakken er den er inntørket og halvparten av den væsken du fikk på fingeren etter å ha dratt den over gulostskriven kommer herfra. Siden all væsken fra agurken er borte flyter den nå rundt i matpakken din, det vil si at du får agurksaft på den neste brødskiven i tillegg. Denne agurksaften blander seg jo så fint inn i jordbærsyltetøyet og danner en veldig min miks. Men det er ikke bare pålegget som gjør at vi elsker matpakken vår, brødet er så hardt at det heller burde bli kalt kavring, og om det ikke er hardt så er så tørt at det har løsnet og delt seg til ti forskjellige biter, ordentlig luksus altså! Dette elsker vi jo, hvorfor skulle vi ikke det?

 

Men det er jo faktisk ikke sånn det er.

 

Fra foreldre sitt perspektiv er denne matpakken verdens best, vi ungdom syntes det stikk motsatte. Vi får brekninger av bare ved tanken, ikke burde det bli kalt matpakke heller, spypakke, kumøkk i papir eller hestefor ville nok ha vært mer passende navn. Det er ikke nok at den er skvist og at pålegget er verre enn grisefor, man besvimer nesten av tanken på denne matpakken som har lugget nederst i sekken hele dagen og dermed er helt skvist. For denne matpakken ligger og frisker opp duften i sekken og når man åpner glidelåsen så er stinkbomben sluppet. Det er nemlig ikke rart at alle løper så fort de kan ut av klasserommet og ut til friminutt.

 

Friminuttene er den delen av dagen vi ungdom er mest sultne, dermed passer det jo bra med denne matpakken, nei, for den havner 99% av dagene i søpla. Selv om du er kvitt matpakken din, må du fortsatt lukte på noen av de andre pliktoppfyllende elevene som sitter i gangene og sprer lukten av kumøkk. De som er eksepsjonelt flinke med matpakken sin lager den ofte kvelden før, dette er jeg svært takknemlig for, aromaen er nemlig enda sterkere en normalt og den sprer seg usedvanlig fort i de tette gangene.

 

Resten av landene i Europa har skjønt de sultne skolebarna sine behov, de får nemlig varm og næringsrik mat i en stor kantine på skolen. Norge, verdens rikeste land har ikke råd til dette, her er nok politikerne heller litt gjerrige, i stedet for å bruke penger på skolemat bruker de nok disse pengene på gourmet mat, egen sushi kokk, flere kaffetraktere og mykere stoler til sin egen kantine på stortinget. Heldigvis har disse inkompetente gjerrigknarkene skjønt noen av våre mange behov, ja, utrolig, men de har faktisk sagt at der skal være lov å kjøpe seg noe i friminuttene på ungdomsskolen. Dermed ender det med at hele skolen går i saueflokk bort til nærmeste butikk og kommer ut igjen med to doughtnuts og en cola. Har de vært i det sunne hjørne kommer de heller ut igjen med en utrolig næringsrik kritt hvit bagett, en klissete skolebolle og en sjokolademelk.

 

Så vær så snill kjære politikere, vi orker ikke flere stinkende matpakker som ender i søpla. Gi oss næringsrik mat som våre kropper trenger for å klare å konsentrere oss på skolen, i mellomtiden får vi bare ta til takke med hva Rimi har å tilby.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst