Er det rart vi er nasjonalister?

Kåseri om ola normanns syn på verden
Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2000.11.15

Det eneste jeg misunner svenskene for, er at de har gode naboer. Norge er verdens navle. Helt fra begynnelsen har vi vært det, da våre store, sterke, sunne, barske vikinger fra Norge, slåss som menn og en av dem, Leif Erikson fant til og med Amerika i år 1000. Men Norge, tro det eller ei, har hatt noen dårlig perioder også. Den første var da vi var under dansk herredømme. Danskene gav oss bort til svenskene. Men dette fant ikke Ola Normann seg i. Det norske folket brettet opp ermene, kjempet og slåss, og igjen var Norge ett fritt og selvstendig land. Nå til dags blir nasjonaldagen vår feiret med pomp og prakt. Folket kommer ut i gatene pyntet i nasjonalbunader og veiver med disse vakre, røde, hvite og blå flagg. Hornmusikken høres i hver en by og bygd, mens folket følger etter i lange rekker. Slike solskinnsdager ligger pengene løst i lommeboka. Vi dytter i oss godteri, pølser og mengder med iskrem, så det nesten kommer opp igjen sammen med magesyren.

 

Krigen kom og elendigheten likeså. Det var disse tyskerene igjen. De hadde klart og stelle i stand enda en verdenskrig i det 19. århundret. Ola Normann kjempet som guder mot Hitler og Satan, men som vi alle vet seirer alltid det gode. Hva gjorde svenskene under krigen?

 

”Dynamitt Harrys” fredspris blir årlig delt ut i Oslo, som et tegn på at vi er et fredfullt land som aldri har startet noen kriger. Se på vår kristne gladgutt fra Molde, herr Bondevik, og sammenlign han med f.eks. denne gamle russiske drukkenbolten. Er det rart vi har det så godt her i Norge? Vi er så fredfulle og pålitelige at politiet ikke trenger å bære våpen engang.

 

Salmonella kan være et stort problem, i det store utlandet. Men ikke i Norge nei. Her har vi det rene, gode, bakteriefrie kjøttet. Kanskje det er derfor det koster noen kroner mer? Så jeg skjønner ikke helt hvorfor nordmenn drar noen timer østover for å hamstre litt billig kjøtt m/ salmonella. Vi nordmenn er jo så stinne av gryn, et av verdens rikeste land. Vi pumper opp det sorte gull av Nordsjøen, som det fort blir penger ut av. Mye av disse pengene setter vi på bok, så jeg forhåpentligvis får salt på maten når jeg sitter på et gamlehjem med kølappen til himmelriket i hånda. Det skulle ikke være så stort problem og skaffe seg jobb her i Norge. For her til lands har vi den laveste arbeidsledigheten i hele verden!

 

Nylig ble Norge verdens beste håndballnasjon. Norge har aldri tapt en kamp for Brasil i fotball, vi ble kåret til verdens beste fotballnasjon av et stort fransk blad. Vi har den uslåelige langrennskongen Bjørn Dæhlie. Alpint gutta våre tar stadig med seg medaljer hjem. Verdens beste snowboard kjørere kommer fra Norge. Koss og de andre skøyte gutta gjorde en bragd under tidenes beste ol arrangementet. Mens vi snakker om Lillehammer ol …. Nei. Jeg har ikke ord for å beskrive dette arrangementet. Og slik kan jeg holde på og remse opp på ark etter ark etter ark…… Sist men ikke minst må jeg nevne norske oppfinnelser som revolusjonerte verden. Disse oppfinnelsene gjorde livet lettere og leve. Uten disse oppfinnelsene hadde verden antageligvis enda vært på steinalderstadiet. Du har sikkert skjønt hva jeg snakker om. Ostehøvelen og bindersen.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst