Musikk kan føre til flere ting

Handler om en jente som elsker musikk, og møter en annen jente.

Karakter: 5-

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2012.11.14

Teksten fløt ut av munnen min som en elv, og jeg kunne hvert eneste ord på rams. Jeg hadde jobbet på denne sangteksten i nesten fire måneder, og det var den beste jeg hadde skrevet hittil. Den handlet om ei jente og en gutt som var forelsket, og hadde det perfekte kjærlighetsforholdet. Et slikt man bare ser i filmer, og hører om i sanger. Så ser man på meg: en 17 år gammel jente som aldri har hatt en kjæreste. Jeg hadde ikke engang kysset en gutt! Det var ikke noe med utseendet eller personligheten min som var feil, det var bare det at jeg ikke ville.

 

Regnet plasket rundt meg på vei hjem, og jeg kjente at jeg begynte å bli rimelig lei livet mitt. Ingenting stemte, og det fantes ikke EN positiv ting. Jeg hadde jo selvfølgelig musikken, noe jeg hadde viet livet mitt til i flere år, men det var ikke nok. Jeg hadde lyst på noe mer, som et forhold med en vidunderlig person. En man kunne kose med på en kald høstdag, og ha det koselig med til enhver tid. De få vennene jeg har ville nok beskrevet meg som en drømmer, og det kan jeg si meg helt enig i. Jeg kan planlegge et helt bryllup bare av å se et bilde av en simpel brudekjole.

 

På skolen neste dag fikk klassen vite at det skulle starte en ny elev i klassen, og hun skulle ha det samme valgfaget som meg: musikk. Etter en drittkjedelig time med matte hørte klassen et svakt bank på døra, og sommerfuglene begynte å flyge og flakse i magen min. Jeg var nervøs, men jeg kunne ikke fatte hvorfor. Den nye jenta kom inn døra sammen med rektor, og hun var utrolig nydelig. Hun hadde langt, ravnsvart hår som krøllet seg nedover skuldrene, og øynene hennes var like blå som mine. Hun presenterte seg selv med nord norsk dialekt: Daniella. Læreren pekte hun ned for å sette seg ned. Hun valgte pulten ved siden av meg som tilfeldigvis var ledig. Hun duftet av vanilje.

 

I siste timen hadde jeg musikk, og sommerfuglene danset ennå vilt i magen min. Jeg hadde så mange spørsmål å spørre Daniella, men jeg visste alt kom til å bli feil. Aldri hadde jeg vært noe flink å snakke for meg. Jeg fulgte den lange korridoren, og nå kunne jeg så vidt skimte musikkrommet helt der borte. Duften av vanilje hadde allerede truffet meg, og jeg visste at Daniella hadde kommet tidlig til timen. Da jeg åpnet døra var det kun hun som var der, og jeg skjønte at jeg måtte si noe.

 

- Hei, eeh.. ja. Jeg heter Ylva.

 

Hun så på meg med et usikkert blikk, og jeg skjønte at hun også var nervøs. Etter de første kleine setningen gikk praten som en duracellkanin med uendelig batteri. Hun var utrolig lett å prate med, og da læreren kom inn etter 20 minutters alenetid var vi allerede godt i gang med å synge en nydelig duett av Sissel Kyrkjebø. Daniella hadde fantastisk sangstemme, og jeg måtte se meg slått av henne. Det kunne jeg akseptere.

 

Dagene gikk, og jeg ble bedre kjent med Daniella. Hun var en fantastisk jente med mye sjarm. Vi hadde overraskende mange like interesser, som musikken å at vi begge hadde et godt forhold til filmen Titanic. Det var en stor dag for meg, for vi hadde planlagt å se Titanic hjemme på hybelen til Daniella. Da jeg kom inn hadde hun levende lys, og flammen danset oppi glasset. Det virket innbydende og koselig. Midt inni hybelen satt Daniella, innpakket i en stor dyne. Hun hadde allerede startet filmen, og jeg satt meg sammen med henne inne i dyna.

 

Da filmen hadde vart i cirka en halv time, kjente jeg en kald hånd som smøg seg inn i min. Jeg så på henne, og hun smilte tilbake. Tennene hennes var kritthvite, og var rette som perler på en snor. Jeg kjente sommerfuglene begynte å slå salto rundt i magen min da hun så på meg og lente seg nærmere meg. Det var som om de ti sekundene med nærhet var et helt år. Plutselig kjente jeg varme, myke og ømme lepper traff mine.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst