Mine ord om rasisme

Ulike tanker om rasisme.

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2005.04.27
Tema
Rasisme

Åh, så deilig. Solen steker og alt er topp. Et stort og fullt glass med iskald Cola står på bordet foran meg. Isbitene ligger oppi, de glitrer delikat mot meg. Musikken spiller rolig og lavt i bakgrunnen. En fugl kvitrer fra treet rett utenfor verandaen på det lille gule huset mitt, der jeg altså sitter.

 

Så bryter et hyl stillheten. Så ble det helt stille igjen. Litt etter kommer to gutter løpende på veien foran huset mitt. Like etter kommer det to andre gutter. Jeg setter meg litt opp i stolen for å se etter dem. Jeg ser øyeblikkelig at de er cirka 12 år, men jeg ser en ting til som får meg til å skvette. De to første guttene som blir løpt etter er tydelige innvandere. De to andre er norske gutter. Jeg blir sittende å stirre etter dem en stund. Er dette rasisme, og hvorfor blir det egentlig rasisme?

 

”Rasisme, jeg blir sittende og tygge litt på det ordet. Er dette begynnelse på rasisme”. ”Eller var det bare en lek de guttene drev med?”. Det har stått mye om rasisme i avisene i det siste. Innvandrere blir banket opp og drept. Er dette bare på grunn av hudfargen? Eller ligger det mer bak i de enkelte tilfellene? Og blir drap på innvandrere lagt mer merke til? Det blir jo veldige reaksjoner av et drap på en innvandrer, med det mener jeg ikke at det ikke blir lagt merke til hvis nordmenn blir drept. Det blir liksom noe ekstra med innvandrere. Det ble tog og aksjoner mot drapet på Benjamin Hermansen, og det er jo kjempe bra! Lå det kanskje noe mer bak drapet på Hermansen? Som ikke har kommet fram?

Nynazister blir jo hengt ut i samfunnet, og det er også kjempe bra. Kanskje Hermansen var etter nynazister og banka de? At det var en slags hevn? Eller var det bare en ren tilfeldighet? Det får vi antagelig aldri svar på, men jeg synes det er rart at folk setter seg inn i bilen sin, kjører rundt og dreper en helt tilfeldig innvandrer.

 

Noe jeg er helt sikker på, er at det som har økt rasismen i dag på verdensbasis, den 48 år gamle Osama bin Laden fra Sauda- Arabia (Noen mener han er død, men jeg er ikke enig.). Han har kastet en skygge over alle som tilhører den ikke- vestlige verden. Med det sikter jeg til angrepene på USAs ambassadør i Tanzania og Kenya den 7/8/1998. Selvfølgelig også etter angrepene på USA den 11. september 2001. Nå hater jo USA de landene, og de drømmer om blodig hevn.

 

I Danmark, der har partiene vært rasistiske. For ca. 3 år siden var det valg der, og da bygde partiene valgkampene sine på rasisme.

 

Det som er mest skuffende er at med innvandrere kommer det ofte vold, tyverier og andre ting vi kunne vært uten. Et godt eksempel er gjengene i Oslo, og de som sitter på flyktningmottak. Noen av de flyktningmottakene politiet ransaker er ofte fulle av tyvegods som er stjålet fra nærmiljøet. Dette gir vanlig innvandere, som ikke er kriminelle et dårlig rykte. Da ødelegger dette for alle sammen.

 

I-maner (en slags ”prest”) er et skrekk eksempel på rasister mot oss nordmenn og Norge. De lærer opp unge mennesker til å ikke like oss. I-manske ”prester” og lignende hjernevasker folk, propper inn i hodene på dem alt som er dårlig med oss. Det er blitt avslørt hva de driver med i moskeene innimellom. De sier ting som får folk til å hate oss nordmenn.

 

Når det gjelder muslimer, får nesten ingen jenter lov å gifte seg med norske gutter. Det er altfor mange muslimske jenter som gifter seg med en av fetterene sine og så videre. Jeg synes det er ganske teit. Bare for at det står i koranen skal de gjøre det. Hva er det for noe?!? Se for eksempel i Sverige, der en muslimsk jente ble tvangsgiftet bort av faren sin. Hun nektet og det hele endte med at faren drepte datteren sin. Jeg synes det er helt forfordelig. Når foreldrene til et muslimsk barn nekter barna å gifte seg med en annen kultur, mener jeg også at det er rasistisk. Det er rasistisk av dem, mot oss nordmenn.

 

Jeg våkner igjen fra tankene mine, og kommer til meg selv. Fire gutter går ved siden av hverandre på veien. Jeg ser med en gang at det er de samme guttene som kranglet og løp etter hverandre i stad. Jeg tror det må ha vært en lek det som skjedde i stad.

 

Det jeg prøver å si, er at alt trenger ikke å være rasisme. Det er veldig lett å få et inntrykk av at man er en rasist. Det kan være veldig viktig å si meningene sine, bare at det er en mening i det man sier. Carl Ivar Hagen er veldig godt eksempel her.

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst