Religionskritikk

Om religionskritikk, en reflekterende tekst over religionskritikk og den skjulte konflikten. Karakter 5+
Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2019.03.27
Tema

Den kalde krigen ingen så komme, kampen mellom religionskritikkene og de troende. Er det etisk riktig og tro på en gud som skaper krig, hvis det i det hele tatt finnes en gud. Gjør religionene oss blind for andres synspunkter? En gang i tidene hadde vi ytringsfrihet, men i disse dager kan man bli slaktet for og si sine meninger. Typisk eksempel på dette er Salman Rushdie, da Irans leder Ayatollah Khomeini bannlyste hans verk (Satanistiske vers) og dømte Salman Rushdie til døden. Er det religionene som splitter oss og bestemmer hvem vi er og hva vi skal tro på. 

De fleste som tilhører en religion, har samme religionstilhørighet som sine foreldre eller forfedre, og sin region/land, og har ikke undersøkt noen av de andre retningene innenfor religionenes trosveier. Din religion er med andre ord nesten fullstendig basert på tilfeldigheter knyttet til omgivelsene du vokser opp i og oppholder deg rundt. Du kunne like godt vært overbevist om at en annen bok var guds ord eller guds skapelse. Dette passer godt med teorien om at en av hovedgrunnene til at religion finnes, er at barn blir forsøkt knyttet til en religion ved og bli påtvunget en holdning og oppfatning ved systematisk påvirkning, i en alder der de ikke er i stand til å være kritiske til informasjonen de mottar eller ta et eget valg om de egentlig vil bli medlem, noen religioner gir deg ikke et valg og hvis du senere velger å gå ut av religionen kan du bli utstøtt, selv fra din egen familie.

Mange troende klarer ikke komme med konkrete ting som kan overbevise dem om at guds eksistens ikke finnes. Dette skyldes at deres egen religion gjør en blind for andres synspunkter. Det vil alltid være uenighet imellom de forskjellige religionene og innad i religionene. Vi har kommet til en tidsalder der personlig religiøsitet fremheves. Noe som resulterer i at du ikke må spørre mange mennesker av samme religion før du finner en sprikende mening.

I dagens samfunn er det ikke noe som er rett eller galt og tro på, men de forskjellige meningene splitter oss som en nasjon. Religionene har splittet oss og ført oss mot hverandre, en evig kamp som aldri vil avsluttes. Vi har tatt på oss det ansvaret med og føre troen videre, Vi er alle fast bestemt på at vår religion er riktig og at alle andre har feil, men hva om det ikke finnes noe fasit? 

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst