Søk i stiler
 

Charles Darwin (1809-1882)


Om Darwins liv og evolusjonsteorien hans.
Sjanger:BiografiLastet opp:31.01.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Vitenskapsmenn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Han ble født i 1809 i England. Han kom fra en god familie. Farfaren og faren hans var leger og botanikere. De hadde egentlig ikke så stor betydning for han, men litt. Han begynte å studere medisin, men han likte ikke å studere oppkuttete dyr og slikt så han avbrøt studiene. Han begynte da å studere teologi. Han trodde vell at han skulle bli prest. Han studerte samtidig også på egenhånd biologi og geologi. Han ble svært interessert i det.

 

Han fikk tilbud fra en venn om å bli med på en forskningsekspedisjon rundt jorden. Han ble med som naturviter. De reiste fra Brasil til Australia og så til Europa. De skulle lage kart. Da fikk Darwin god tid til å studere planter, dyr og steiner. Han sendte flere kasser hjem. Han studerte det merkelige dyrelivet på Galapagos-øyene. Om hvordan dyr tilpasser seg etter naturen, og forandrer seg. Geologiske forhold og mye annet. Han var kristen og trodde som de fleste andre at gud hadde skapt alle de forskjellige artene og lignende. Reisen varte i ca 5 år.

 

Etter reisen så fikk han en form for Agorafobi. Han likte ikke å omgås mennesker, var stille og beskjeden. Han flyttet til Kent. Han fortsatte likevel forskningen sin. Han fant ut mye. Han giftet seg med Emma Wedgewood.

 

Han ga etter 20 år ut en bok om hans teori om utviklingslæren. Boka møtte stor motstand fra kirken. De likte ikke at han sa at mennesker stammer fra aper, og at arter forandrer seg over tid sammen med naturen. Det var jo imot kirkenslære og nesten hele troen deres. Han fortsatte likevel, og ga ut flere bøker. Han døde i 1882.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


30.11.2015 17:13

Bra!
1
anbefalinger
Dette hjalp ikke meg i det hele tatt det var ikke det jeg lurte på en gang
dette er den verste nettsiden jeg har vært på

Ronkel
14.04.2010 00:58

Bra!
0
anbefalinger
Og bruke denne som en Biografi om Charles Darwin vil være strykarakter uansett hvilken årstrinn du går Ungdomsskole, Razz :-P


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews