Søk i stiler
 

Oss to


Lykkelig som fattig, men ulykkelig som velstående.
Sjanger:FortellingLastet opp:24.11.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Oppvekst
Familie
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Pappa, husker du den gang da vi satt ute på gata? Når vi bodde ute. Der jeg satt på en gammel avis. Den gang da vi ikke hadde så masse. Deg og meg var det da, pappa. Oss to. Vi lekte sammen hele tiden. Selv om jeg da var en 12 år gammel jente, synes jeg det fortsatt var topp. Du var forbildet mitt. Du satt alltid å så på meg, med det smilet. Det smilet, det kan bare ikke forklares. Jeg satt litt alene jeg da. Jeg måtte jo! Du måtte gå å skaffe mat til oss. Til meg. En time alene hver dag, alene på en avis.

 

Men så en dag fikk du jobb. Du fikk jobb som selger. Du solgte kjeder ute på gata. Det skulle bli bedre da, det var det du sa. Det var det som var meningen. Et år hadde gått, og du sluttet på jobben. Vi klarte oss fint. Denne gang fikk du to jobber, alt skulle bli så flott. Så fikk vi leilighet, nye klær og all mat vi kunne orke. Du hadde jobbet for min skyld du, pappa. Hva skjedde da? Du var mye borte nå. Mer enn en time. Mye mer. Jeg så deg aldri lenger, vi snakket aldri sammen. Var jobben blitt viktigere enn meg nå, var det tilfellet?

 

Jeg fant meg noen venner. Noen å snakke med. Jeg ville ikke være alene lenger. Så, jeg gjorde som dem. De hadde det jo fint. De hadde det gøy. Vi drakk, festa og røyka. Aldri mer ensom.. Ting ble mer voldsomt. Jeg var stadig full og skulket skolen.

 

Etter en stund bestemte jeg meg for at jeg ville prøve dop. Jeg tenkte jeg kunne smile litt igjen. Være glad. Det var lenge siden, det.. Jeg tenkte dopen og alkoholen kunne erstatte deg. Min aller beste venn. Det var deg det, pappa. Dopen ble ille, og jeg sov der jeg følte for. Jeg sov mye ute, ute på gatene. Igjen. Uten deg, helt alene. Jeg greier ikke slutte med dette nå. Alt er ødelagt.

 

Pappa, husker du den gang da vi satt ute på gata? Når vi bodde ute? Du og meg? Jeg hadde det bedre da jeg...


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

susanne
05.12.2007 19:08

Bra!
2
anbefalinger
det var bra, egentlig.. hvordan kom du på alt det med alkoholen å sånt? bra!

cecilie ailin
27.01.2008 22:37

Bra!
2
anbefalinger
hihi, tusen takk!  Smile :-\) vet ikke jeg ass! tihi, litt ghetto i hode vett  Cool 8-\) haha!

lisa
07.05.2008 15:49

Bra!
2
anbefalinger
åi, den var kjempe nydelig! Smile :-\)

meg ja:D
08.05.2009 17:53

Bra!
1
anbefalinger
er dette en sann historie? veldig bra asså ;P


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews