Søk i stiler
 

Mat og drikke i vikingtiden


Informasjon om mat og drikke i Vikingtiden.

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:09.05.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mat og drikke
Norsk historie
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Mjød er en alkoholholdig drikk som lages av honning, vann og gjær. Vikingene brukte horn til og drikke av sitt mjød. Hornene var lagd av forksjellige dyr. Mjød har vært krydret med blant annet Mjødurt og humle, som også gjør at den holder lenger. Mjød kan lages med forskjellige ting, som krydder og frukt. Mjød var særlig vanlig i bruk i middelalderen. Drikken har sikkert en historie som var fra veldig gammelt allerede i antikkens Hellas hadde man en drikk med alkohol i som var laget av honning. I dag drikker man det ikke så ofte. De spiste tørrfisk som boknafisk, klippfisk og lutefisk. De spiste også valer og seler. De spiste også toast(sandwich)med tykke skiver med og med toppet med et type smør, og kjøtt av villsvin, hjort, elg eller bjørn. Honning var ofte brukt som søtning i disse rettene: de elsket søtning i suppene så de tok honning i og de hadde noen ganger  hvitløk. De spiste også mye av sjøfugler, isbjørn, sau og hare.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
<bilde>

Logg inn for å se bildet



Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no