Søk i stiler
 

"Like a rolling stone" av Kjetil Johnsen


Bokanmeldelse av "Like a rolling stone" fra serien Tusen biter av Kjetil Johnsen. Boka handler om kjærlighet, sjalusi og krangel.

Karakter: 5

Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:14.02.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tusen biter
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookFakta:

Boka Tusen Biter ”Like a rolling stone” er en seriebok som går over noen bøker. Forfatteren av boka heter Kjetil Johnsen og forlaget som har gitt ut boka er Gyldendal tiden bokforlag. Det er ingen illustrasjon i boka. Boka er delt opp i tre deler, og har til sammen 121 sider. Det er noe engelsk i boka, men den er norsk.

 

Handling:

Boka handler om Tirill som går i 9. klasse på ungdomsskolen sammen med bestevenninnen Line og heksa Vanessa. Tirill har lenge vært avstandsforelsket i Gunnar, men så faller hun pladask for Leo. Leo er ikke av de snilleste, for han havnet ofte i bråk. Men forelskelsen er der for det.

 

Det hele begynner ved at den hun elsker blir skadet. Hun vet ikke hvordan, men vært fall så har han sår i pannen. Såret gir fra seg blod, som renner nedover ansiktet hans. Litt senere kommer ambulansen og bærer gutten inn i bilen. Hva skulle Tirill gjøre nå?

 

Søsteren Synne har det opptatt med kjærligheten. Den som hun er sammen med heter Christian. Men etter vært blir Synne lei alt mas om kjærester og sant, så hun slår opp med Christian. Tirill har sine problemer med ei av jentene i klassen.

 

Det er Vanessa, en heks i følge Tirill. Hun tenker bare på seg selv, og passer på å være den som ser best og penest ut. Hun sminker seg og bruker dyre såper. Men det er ikke problemet. Problemet er at Tirill har det avstandsforholdet til Gunnar. Men nå har Vanessa funnet det ut, og gjør at hun tar all oppmerksomheten til Gunnar. Det misliker Tirill.

 

En dag finner Vanessa på noe veldig slemt mot Tirill. For siden hadde hun sett at Tirill har fått følelser for Gunnar. Det mente ikke Vannesa var greit, så hun tar når friminuttet er og roter oppi sekken til Tirill og finner en dagbok med dikt. Diktene er langet av Tirill om Gunnar. Vanessa tar diktene og går og kopierer de og gir de til Gunnar og de andre guttene da de kommer inn. Tirill blir lei seg og sint da hun ser dette. Så hun bestemmer seg for å ta hevn på Vanessa. Så under gymtimen tar Tirill og bestevenninnen Line og tømmer ut all såpen til Vanessa, og bytter det ut med noe annet.

 

Da Vanessa oppdager dette blir hun flau og veldig sint. Det var det vel kanskje en grunn til, for håret hadde blitt helt grønt. Så etter gymtimen tør ikke Vanessa og komme til time med det samme, men hun kommer etter vært. Da hun kommer inn i klasserommet, har hun surret et håndkle rundt det grønne håret. Da hun setter seg, ber læreren henne om å ta det av. Hun nekter først, men skjønner at hun har tapt. Nå fikk alle se det. Hun dummet seg ut. Rett foran alle i klassen, Tirill også. Det var et latterlig syn. Men etter timen tar Vanessa hevn. Hun vet at det var Tirill som hadde stelt i stad dette, så hun kaster seg over henne. Det ble en voldsom slåsskamp. Det kom det ene blåmerket etter det andre. Hvordan kom dette til å gå? Kom Tirill til å skade seg? Hvordan kom forelskelsen til å bli etter dette? Les videre i Tusen Biter ”Like a rolling stone”, så får du se hvordan dette går videre.

 

Min mening:

 

Jeg synes dette var bra med boka:

- Den hadde lett innhold.

- God forklaring av hovedpersonen og de andre.

- Boka hadde en passe legde, så det var i alt en god lettlest bok.

- Den hadde passe stor skrift.

 

Jeg synes dette ikke var så bra med boka:

- At den hadde noen engelske ord og utrykk i tekstene.

- At det ikke var så mye spenning i boka som en kunne vente seg.

 

Anbefaling:

Jeg vil anbefale boka til andre, fordi det var en fin og spennende bok. Det handler først om kjærlighet, som utvikler seg til å bli sjalusi. Men også om litt andre ting. Så den passer best til jenter, i alderen 12-20 år.

 

Terningkast: 5


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


17.10.2007 13:13

Bra!
1
anbefalinger
Hei, dette var eit bra innlegg og eg har veldig lyst til å lese serien tusen biter.. eg holder på å lese 3 venner, og abonerer på dei. Nå har eg ein oppgave på skulen om kjetil johnsen , så vist noen har ein side som det står masse om Kjetil johnsen så send den til meg på mail . annkristin--@hotmail.com

Ræmbåo
15.07.2009 15:59

Bra!
1
anbefalinger
Jeg synes dette var dårlig skrevet. Ikke boka, men din anmeldelse. Du fortjente en 3/4, ikke en femmer.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews