Søk i stiler
 

Krig og makt


Menneskers forhold til krig og makt.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:09.02.2007
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Krig og fred
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Mennesker er født til å krige. De ødelegger hus, dreper uskyldige barn og voksne. De uskyldige blir skyldt på, mens de skyldige blir frigjort skylden. Men hvorfor gjør de alt dette? Er det fordi de vil ha penger, eller er de rett og slett maktsyke?

 

Bush sa til verden at han ville redde den irakiske befolkningen fra Saddam Housain. Men hvorfor i all verden tror du han ville for det? Jeg tror at han bare var ute etter krig og oljepenger, hvorfor skulle han ellers hjelpe andre hvis han hadde egen rot å rydde opp. Han brydde seg ikke om uskyldige mennesker som ble drept i krigen.

 

Verdensherskere er mektige, men de er jo bare en dråpe av hele menneskehavet! Broren min mener at verdensherskere som Bush og Putin er bare ute etter penger, de tenker bare på seg sjøl og familien sin og dreper andre som om de er mer verdifulle enn vanlige mennesker. Men tror de ikke at de skal dø en gang, jo det skal de selvfølgelig og det er jo stor plass i helvete for mennesker som dem! Verdensherskere er jo tusen ganger mektigere enn oss, men se på de vanlige menneskene, hva gjør de, de er jo ikke så snille de heller. Bare se på dyra, de er jo så greie. Hva gjør vi med dem? Vi er bare sånne ekle, fæle og slemme vesener. Vi elsker å ha kontroll over andre.

 

Mennesker elsker å krige, få penger og noen av oss liker å drepe også. Vi vil ha makt, men selv om vi er så maktsyke er vi jo ikke så egoistiske som Bush, Putin eller andre herskere.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Elev. Ua
13.09.2007 11:17

Bra!
1
anbefalinger
Jeg er ganske enig med det du har skreve. Du argmenterer for Krigen og makten du snakker om. Det du har skrevet er ganske sakelig.. Enkelt og lett lest. Jeg skulle svare på hva du kunne gjort bedre i min oppgave, men jeg synes dette er gangske bra.

..
11.03.2008 17:57

Bra!
0
anbefalinger
Velkommen til naturen.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews