Søk i stiler
 

Alt var så mye bedre før....eller?


Det sies at barna alltid er vakrere enn foreldrene sine.
Sjanger:Essay
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alt var så mye bedre før
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det sies at barna alltid er vakrere enn foreldrene sine.. Joda, mulig det. Jeg har i hvertfall aldri sett noen sett noen eksempler på det motsatte. Så det er vel noe i det jeg sier da kan jeg tenke meg.

 

Jeg synes i hvertfall ikke at mine foreldre er så veldig flotte å se på. Noe som er kjedelig, er at de kommer til å lese det her.. Når jeg ser på gamle bilder, fra den tiden da mine foreldre var yngre. Så har jeg ofte problemer med å forstå hvorfor de i det hele tatt gadd å se to ganger på hverandre.

 

Hvis jeg foreksempel tar bilder fra 70-tallet. Der er mange kledd i de latterligste antrekk. Stygge slengbukser, diiiiigert hår, glorete farger. Og det som verre er. DE ER SÅ STYGGE! Det er det jeg føler i hvertfall. Og alikevel var dette under hippietiden. Med fri sex og full pakke. Kanskje det var derfor man begynnte med det. Fordi alle så så jævlige ut med klærne på, at man foretrakk å være nakne det meste av tiden...ikke vet jeg. Jeg levde ikke da, og det er jeg glad for. Det eneste jeg vet om det her. Har jeg fra filmer og tv serier. Det er kanskje vanskelig å bygge et retferdig bilde av den tiden etter å ha sett Forrest Gump. Men jeg har da en mening. Og den skal jeg si.

 

Men det virker som om uansett hvor gyselig folk kledde seg på den tiden, så virker det som om de fleste av menneskene som levde da, klarte å skaffe seg både typer og damer...noen hadde til og med flere...(!!) Jeg vet ikke hva jeg skal si om det. De var jo ikke mange av de som så noe særlig bra ut. Unntatt kanskje da de var nakne. Og man møter jo ikke mange mennesker med klærne av. Da ender man vel lett opp på lukket celle...

 

Så antageligvis må folk ha hatt en bedre personlighet eller noe sånt i de glade 60 og 70 årene. For jeg ser overhodet ikke noe tiltrekkende ved afrohår og rosa stjerne-øredobber. Men det var vel sånn det var da. Sånn som nå, er det mange av motene fra 60-70-tallet som kommer tilbake. Men uansett, kanskje det er tanken på at de som var datidens sexbomber nå er i 40 årene som legger en demper på mitt syn om skjønnheten på folkene fra den tiden. MEN, slengbukser og platåsko er mye mer kledelig på ei 15 år gammel jente i 1999, enn det var på en mannlig, neddopa joint røykende gitarist av 68 årgangen.

 

Det er også mye annet som har forandret seg opp igjennom tidene. Ikke bare moter, og det jeg kommer til å nevne her. Er bare en brøkdel av alt som jeg kunne ha tatt med....men får å være ærlig, jeg har dårlig tid. Og dette må bli ferdig veldig fort. Skal jeg rekke å sove i natt.

 

Musikk folkens! Det har forandret seg siden 70 tallet det. Da var det gitar og allting, det 68’erne liker å kalle for ”musikk med sjel”. Sjel langt oppi...! Jeg liker ikke at voksne kritiserer den musikken vi unge idag hører på. De påstår at dagens rap, techno og dance musikk ikke har sjel. Og det har de helt rett i. Får å være ærlig, mye av musikken nå. Går får det meste sånn som det her....”Hey, yo ett eller annet....(ikke le!) I don’t give a f...! F…you all! I don’t give a damn! DUNK DUNK DUNK!” (Hvis du klarer å holde maska mens du leser det her. Så hadde jeg satt pris på det.) Men det er nok ikke så mye nyskapende i musikken nå til dags.

 

Men jeg synes ikke det var så mye bedre med den musikken som var da egentlig. Hvis vi tar et godt klassisk eksempel på 60-70 talls musikk....The Bee Gees! Her har vi jo virkelig musikk med..øhh....sjel. Eller no’ sånt. I hvertfall den her..: ”Ah, ah, ah, ah, Stayin’ alive! Stayin alive!” Hvis ikke det er en “dyp” sang med sjel og mening...så vet ikke jeg.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

miffi
02.06.2005 12:23

Bra!
21
anbefalinger
Dårlig språkbruk. Desuten utviklet hele essayet seg til å bli en kritisering av utsendet til andres foreldre, som har hva med noensomhelst å gjøre? Fikk ikke med meg hva som var hennsikten din? Motene nå er peneree enn før? vell vent til dine barn ser bilder av deg, og oss andre som unge. Motene forandrer seg stadig, og for noen trangsynte mennesker er det ikke rom for noe annet enn det ?
Du skjærer alle over en kam, selfølgelig fantes det pene mennesker på den tiden. Sjønnhetsidealene var bare annerledes.

Selv synes jeg det måtte vært fint å vokse opp på en tid med mere naturlige idealer. ungdommene sa hva de mente, og mye av rocken var eksepsjonell  Smile :-\)

?
05.10.2004 23:24

Bra!
13
anbefalinger
d var ikke så mye å skryte av. D var ikke noe særlig morsomt, og i stedet for å ha gode setninger i teksten som trekker alt opp, ble d bare kjedelige vanlige setninger. essayer skal være gøye og morsomme både å lese og skrive, men dette kan ikke ha vært noen av delene. du virker altfor sur gjennom hele stilen, og alt blir grått og trist i stedet for lyst og litt satirisk, som d skulle ha vært... går i 10.klasse. vet ikke hvilken klasse du går i, men jeg hadde klart d myyyyyyye bedre....

Elinor
24.04.2004 20:02

Bra!
9
anbefalinger
Dårlig forsøk på å være morsom. Sorry. Du overdriver for mye....

KAren
03.05.2004 21:36

Bra!
8
anbefalinger
Jeg synes du mister den røde tråden og at du gjentar deg selv hele tiden. Bra start!

Frida
05.05.2004 14:37

Bra!
7
anbefalinger
Begynnelsen var bra, men resten blir for overdrevet og skrivestilen er tragisk i en sånn oppgave. Musikk med sjel snakker du om, sjel er vel når sangeren/låtskriveren mener det som synges! Kanskje de som skriver "dagens" sanger mener akkurat det de mener.. at de "don't give a damn"! Du er ikke så morsom som du tror. Men begynnelsen var bra

Charlotte
03.05.2004 11:20

Bra!
6
anbefalinger
Jeg skjønner at du var veldig trøtt når du skrev dette, hvorfor har du i det hele tatt lagt det ut på nettet? Dette blir for muntlig, din skrivestil passer bedre i tegneserier! (Ikke vondt ment..) Du snakker om 60-70årene, men nevner kun moter, det blir veldig tynt. Du har en lei tendens til stadig å gjenta deg selv også, da blir det veldig kjedelig for leseren.. MEN, du er jo litt morsom da!

...Lise;
09.05.2004 23:31

Bra!
5
anbefalinger
Stakkars, syns hun var brad jeg, men jeg går bare i 8 da =P

satan..
11.11.2004 21:08

Bra!
5
anbefalinger
sorry, men syntes ikke den stilen der var noe bra. lo ikke en eneste gang under hele greia.. og jeg har dårlig humor og ler av det meste. men den her var rett og slett ikke morsom. sorry. men et godt forsøk.

Alexandra
23.11.2004 18:26

Bra!
5
anbefalinger
Hei,ikke slutt å skriv du...Husk våre største forfattere altså de vi lærer om på skolen nå Mange av dem ble dømt nedenom og hjem.De ga seg ikke og de ble berømte de...Kanskje du også kan bli det...Dem som ler sist ler best Husk det..

Lille meg:)
01.05.2006 13:36

Bra!
5
anbefalinger
Oi! Dette var kjedlig det! Razz :-P
Gode råd til forfatter: Ikke gjenta deg selv så mye og lær deg å bruk komma i stedet for punktum.
Ser du har fått en del hard kritikk, men ikke gi opp! Fortsett å skriv, øvelse gjør mester vet du Wink ;-\) Men for all del, ikke legg ut alt på nettet!!

anonym
06.05.2004 18:37

Bra!
4
anbefalinger
jævlig dårlig.... hva fikk du på den? 1-?

Silje
26.07.2004 00:20

Bra!
4
anbefalinger
Man kan si mye om denne stilen her, men vanskelig å holde maska var det ikke!

cecilie
28.08.2004 17:49

Bra!
4
anbefalinger
den var ikke helt..... men du er flink til å skape spening i starten!

knall bra
19.11.2004 10:28

Bra!
4
anbefalinger
jeg synes den var døts morsom.jeg liker et at du har med meningene dine som virket helt erlige.god, opfinnsom stil.

Lascar
01.12.2004 21:42

Bra!
4
anbefalinger
LOOHOOL!!
Dette er noe av det morsomste jeg har lest !!
Jeg må dog si , at dersom du prøvde å skrive en saklig tekst så bommet du GROVT. Stilen har ikke et objektivt godt innhold, og de færreste lærere i Norge i dag vil se humoren og ironien (??) i det.
Teknisk sett skriver du godt.
Språket er lett og flott, gjør at det blir underholdende å lese.
Men som "tulle-tale" i en eller annen forsamling er denne perfekt!
Jeg lo meg skakk!

Lærer
21.03.2006 11:48

Bra!
4
anbefalinger
Dette var veldig veldig veldig dårlig... Ikke prøv å skrive slikt igjen.

hmmmm....
02.06.2004 19:39

Bra!
3
anbefalinger
hmmmm.......

sorry
19.03.2006 18:09

Bra!
3
anbefalinger
Uff da Confused :-\? Dette essayet her var du ikke helt heldig med, eller? Dårlig språk og dårlig bruk av virkemidler. Ingen rød tråd og for lite bakrunnskunnskap. Kanskje skriving ikke er helt din greie?


27.03.2006 10:41

Bra!
3
anbefalinger
heihei.. du jeg syns ikke dette var så koselig.. egentlig.. litt bra start.. men det er jo ikke koselig disse foreldrene sine sånn er det vell? uanset de har sikkert lest det..beklager men jeg ble heller ikke så i godt humør.. syns nå alle bude få ha sin egen stil.. også nåpr det gjelder 70 tallet.. det er kult med litt forksjell..


uansett om ikke de foreldrene våres, liker det vi hører på ungdommen idag.. alle mennesker har forskjellig smak. jeg er helt enig med det muffi har dkrivd.. det utvikler seg til å bli kritisering, av klær, og andres kles/ musikkstil.. men det er bra du har gode meninger! og for all del ikke hør på n personen som sier du skal slutte å legge ut, med litt øvining blir det nok kjempe bra, det kan j ikke bli perfekt heller da  Very Happy :-D hehe.. men stå på!!!! lykke til Very Happy :-D klemmer fra melissa

Ingen dømmer deg for hva du føler, men det er måte på hvis du skjønner.

mag
13.01.2005 20:34

Bra!
2
anbefalinger
neineinei..... dette var ikke no særlig bra... det var absolutt ikke vanskelig å ikke le, det var bare teit skrevet!

=)
28.04.2005 09:07

Bra!
2
anbefalinger
hehe.. huffa mg.. hva skl du gjøre med livet ditt da?


caroline90
11.01.2006 21:32

Bra!
2
anbefalinger
Noe er bra, spesielt starten, og noe er ganske dårlig. MEN, alt kan ikke bli helt perfekt alltid heller!  Smile :-\)

:S:S:S:S:S:S:S:S
19.03.2006 18:13

Bra!
2
anbefalinger
Du bør vel kanskje ikke satse på å legge ut noen flere stiler?.. Dette var jo ikke akkurat så veldig bra da.. Faktisk veldig DÅRLIG!! Tips: øv deg litt på grammatikk og rettskrivning og få litt respons før du legger ut flere tekster. Ble ikke i veldig godt humør av å lese dette her Confused :-\?


29.03.2006 18:22

Bra!
2
anbefalinger
Dette va veldig dårlig... eg hadde vert litte granne flau.. sorrry kompis.. men jeg hadde gitt en 2er =(

Julie
22.05.2006 21:15

Bra!
2
anbefalinger
Hei, jeg er enig (seff) med mange av de andre, men noen har bare fritids-problemer. Jeg har norsk eksamen i morra derfor leser jeg mange essay. Jeg vil ikke si at dette er et av de dårligste jeg har leste, men. Takk for at du ga meg disse erfaringene og takk til dere som har skrevet kommentarer, nå fikk jeg noe å tenke på!

Sigmund
12.10.2006 21:01

Bra!
2
anbefalinger
Her er det helt klat at mange av kritkkerne bare kopierer det den forriege. Det en bra start men leseren mister litt av interessen utover. Det blir for mye av det samme. Men du må skriver mer for du blir forhåpentligvis flinkere med litt trening(:

Silje Marie
20.11.2006 22:02

Bra!
2
anbefalinger
Hahaha denne var faktisk bra! slikt emne jeg liker ivertfall  Smile :-\)
hadde jeg skrevet så bra ville jeg fått 6er på norsk tentamen.. må skrive essay på onsdag :/ denne inspirerte meg  Smile :-\) Takk!

Frida
04.12.2006 18:11

Bra!
2
anbefalinger
Syns ikke dette var spesielt bra. Altså, den var bare rar og ufullstendig. Den gav ikke noe mening. .

Hipolito
04.03.2007 12:44

Bra!
2
anbefalinger
Du trenger nok litt mer øving i å skrive. Men et tips: ikke skriv hvis du ikke har noe å si. For den "meningen din" du skulle si så ikke jeg mye til. Det må være noe innhold.

Thea
02.12.2007 21:51

Bra!
2
anbefalinger
den var utrolig dårlig, ingen mening med denne stilen, utrolig kjedelig,og det var dumme skrivefeil az.det var ikke morsom engang...lær deg å skrive først

stian
08.02.2008 18:56

Bra!
2
anbefalinger
Du har fulgt læreboka på hvordan du skal skrive et essay med at du fører en samtale med deg selv og at du skriver i jeg-person, men du har bommet litt med hvordan du skal bruke ironien fordi det var ikke spesielt humoristisk eller lettfattelig lest.
Det ble opphakket med alt for mange kommaer så det ble ingen flyt i teksten og det var ikke spesielt muntert og du må ikke komme med konklusjoner, det er leserens oppgave.
Ikke bra å gjennta deg selv, du må bruke mer variasjon når du skriver.

ehm..
12.02.2008 21:21

Bra!
2
anbefalinger
eeeeeeeehm...dette var seriøst bare noe dritt  Wink ;-\)
det gå'kke an å ha noe såååå dårligere enn dette ass..
for å være helt ærlig, så ikke jeg ikke med meg en dritt!
enten så skriver du det på en normal måte, og ikke skrive din egen mening midt oppi teksten, eller så bare lar du være i å sende noe sååå stygt, dette var bare noe CRAP! for å si det sånn  Wink ;-\)
jaja...lykke til med neste stil dah! ;D

ehm..
12.02.2008 21:22

Bra!
2
anbefalinger
sorry...mente; for å være helt ærlig, så fikk jeg ikke med meg en dritt!
og det er faen meg sant  Wink ;-\)

Tutta
06.05.2011 23:35

Bra!
2
anbefalinger
Jeg syns teksten din var bra, jeg  Smile :-\) Jeg er ikke enig med de som sier det bare var crap, for det var det ikke, men du har selvfølgelig litt å jobbe med...Husk på det Alexandra sa, de store forfatterne vi lærer om i dag, som Henrik Ibsen og Amalie Skram, ble også veldig mye kritisert, og hadde tøffe starter på karrierene sine  Smile :-\) Det er ikke tvil om at du EGENTLIG kan skrive, jeg er sikker på at med litt trening vil du bli KJEMPEFLINK! Lykke til!

Marianne
23.11.2004 18:29

Bra!
1
anbefalinger
Hei du skriver morsomt.Frode gryten skriver også rett fra levra.Les "Bikuben "Den er kjempe god....Er sikker på at du liker den ...Lykke til

Tine
09.09.2005 12:21

Bra!
1
anbefalinger
Enig med dei fleste her, dette ble for tynt. Noen snakker om en rød tråd, det så ikke jeg mye til. Men du har noen setninger og avsnitt som nesten er morsome. Men starten den var bra, det skal du ha...
Ikke slutt å skriv, bare øv deg litt før du legger den neste ut på nettet vis du ikke vil bli totalt slaktet!

En ubehagelig sannhet:
25.05.2009 16:09

Bra!
1
anbefalinger
sorry ass, det der var absolutt ikke bra.

Siri
23.11.2009 22:51

Bra!
1
anbefalinger
denne ESSAY (Ikke stil som mange her skriver) kan gå begge veier. Dersom all teksten er menst som en overdrivelse/underdrivelse kan den være ganske artig. Problemet er at du ikke har fått godt nok fram at dette ikke er noe DU mener seriøst. Du skulle brukt flere virkemidler for å få det fram! Tydelig at det var mange som i så fall misforstod teksten din! Er dette ment seriøst, så må jeg si meg enig i mange av de negative tilbakemeldingene her!

EMO
03.12.2009 20:08

Bra!
1
anbefalinger
Jeg vet ikkje heilt kordan eg skal gå fram her. men teksten din er jo latterig. du kan jo ikkje snakke sånn om gamle dagar. du må da skjønne at tiden forandrer seg. du hadde sett like stygg ut om du hadde leva på denne tida. teksten kunne ha blitt bedre om du klarte å bygge opp ordvalget ditt også.

Royer Søderholm
06.02.2015 13:26

Bra!
1
anbefalinger
ikke skriv uten plan  Sad :-\( ikke vondt ment men alt var .....KJEDERLIG.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.026 sec - 1 pageviews