Søk i stiler
 

Hilde Hagerup


Litt om forfatteren Hilde Hagerup.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:17.07.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Hilde Hagerup
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Hilde Hagerup, født 26. februar 1976 i Tromsø. Familien hennes flyttet tidlig fra Tromsø til Viker, en plass utenfor Fredrikstad. Hun begynte tidlig å skrive og som ungdom leste hun mye selv. Hun leste mye av Maria Gripe og Michael Ende, og sier at de har inspirert henne. Som fjortenåring ga hun allerede ut sin første novelle. Når hun var 17 år, flyttet hun til Wales for å gå på en internasjonal videregående skole der. Etter det studerte hun verdenshistorie, ved University of London. Hun møtte kjæresten sin der i Wales, og de er nå gift og har et barn.

 

Man kan på en måte si at Hilde er født inn i en forfatter familie. Hun er datter av forfatteren Klaus Hagerup, bestemoren hennes er altså Inger Hagerup, onkelen er Helge Hagerup og Hildes søster Hanne Hagerup har også prøvd seg som forfatter i høst kom hun ut med boken ”Skummelt” sammen med deres far. Når jeg spurte hun om dette; har hatt noe innvirkning på hennes karriere som forfatter, svarte hun at det hadde nok hatt det, Hagerup er jo et rimelig kjent navn så folk hadde vel hatt litt forventninger til hennes bøker. Hun fortalte også at hennes far, Klaus Hagerup en gang hadde hatt opptelling og funnet ut at det elleve i familien som skrev eller jobbet med litteratur. Og som hun selv sa; måtte det være noe i drikkevannet.

 

I 1998 debuterte hun med Bølgebiter, en ungdomsroman. Som hun i 1999 fikk Kulturdepartementets debutantpris for. Senere kom Høyest elsket, ungdomsroman (2000). Agatha Christie, en biografi for ungdom (2001)

 

I 2002 fikk hun Sonja Hagemanns barnebokpris. Og i 2002 kom boken som jeg har lest Løvetannsang, ungdomsroman. Som hun fikk kritikerprisen for i 2003.

 

Nå for tiden har Hilde mammaperm og er derfor ikke aktuell med noen bok. Men hun har planer om en ungdomsgrøsser. Uansett blir det nok til en ungdomsbok, Hilde synes ungdomstida er veldig spennende og liker derfor å skrive om den. Det er jo liksom da de store tinga skjer, man former hvem man skal være resten av livet. Alle bøkene hun har skrevet er for ungdom eller om ungdomstida, så det er ganske tydelig at hun har enkelt for å skrive om det.

 

Nå er hun bosatt i Oxford sammen med mannen sin og sønnen Thomas, som er sju måneder. Hun sier at hun savner Norge og at de mest sannsynelig kommer hjem etter hvert.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

forfatter
24.07.2006 13:51

Bra!
11
anbefalinger
eh, vet teksten er sikkelig dårlig, men det e skrevet ut ifra et interviu hun ga meg,via e-post.

Victoria
13.01.2012 12:08

Bra!
6
anbefalinger
Hei!
Kan jeg få epostadressen til Hilde Hagerup? Jeg trenger virkelig hjelp av henne til et prosjekt jeg har, men jeg finner ikke epostadressen hennes noe sted  Sad :-\(

Sandra
01.05.2013 20:14

Bra!
5
anbefalinger
Trenger mer stoff! Dette var så lite... Jeg skriver en biografi om henne!

osomo ben ledan
13.05.2016 12:07

Bra!
5
anbefalinger
oh shit, quickscoped me yesterday rip^^^^^^^^

MArlene
04.06.2013 12:22

Bra!
4
anbefalinger
jeg trenger eposten. jeg har et prosjhekt om henne. jeg må ha den !! nåååå!!!


17.02.2016 08:45

Bra!
4
anbefalinger
Eg likar å ete makrell i tomat bak den svarte døra ved sceneinnslag 3 i den kjende filmen av Hilde Potter; Rinegeebne herre

FaZe Rain
12.02.2016 10:08

Bra!
2
anbefalinger
oh me to  Smile :-\)


17.02.2016 08:45

Bra!
2
anbefalinger
følg meg på instagram


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.019 sec - 1 pageviews