Søk i stiler
 

Epilog


Skoleoppgave med emnet "svik".
Sjanger:NovelleLastet opp:29.06.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Personlig
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jeg faller. Da lurer du sikkert på hvorfor jeg faller, og det naturligste vil være at jeg forteller deg det, mens jeg blunker med uskyldige dådyrøyne og filmfolkene lener seg over stupet for å få med seg min tragiske død. Jeg er uskyldig.

 

Hvis du skal forstå hvorfor jeg faller, må du spole helt tilbake til begynnelsen. Der spiser jeg epler i paradis. Jeg er uskyldig, ikke sant?

 

Jeg deltok ikke på audition. Fikk ikke velge selv. En dag kom de med kameraet, og plutselig hadde jeg en av flere milliarder hovedroller. Jeg er uskyldig.

 

Jeg pugget manus, sa alle de riktige tingene. De smilte og nikket, og jeg tok fram brødkniven og skjærte meg... Jeg er uskyldig!

 

Så kom sommerfuglene, og jeg spilte hete elskovsscener i gresset. De klappet. Jeg er et naturtalent. Og ganske uskyldig.

 

En vakker sommerdag fant jeg en liten spurvunge som hadde falt ut av reiret. Jeg er snill av natur. Jeg var knust, slet mentalt med enormt press, led av angst, var manisk depressiv, men allikevel tok jeg den lille fuglungen til meg, varmet den mellom hendene mine. Den er meg evig takknemlig! Men alle fugler flyr... Jeg er helt uskyldig. Tror jeg...

 

Snart trykker du på STOP. Kanskje... Jeg vet du kan. Du lar meg falle, men jeg er vel uskyldig?

 

Hvem skrev manuset mitt? Jeg var flink, var jeg ikke? Lagde aldri noe trøbbel, kunne replikkene mine og visste når jeg skulle smile. Brukte langermet genser... De elsket meg jo! Alle elsket meg! Men det var ikke jeg som skrev manuset mitt.

 

Og om jeg vandrer i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe ondt; jeg er jo uskyldig! Du kan spole tilbake og se selv. Alle fugler må fly en dag, ikke sant? Det stod i manuset!

 

Beina mine detter av... Er jeg skyldig?

"It´s a wrap!"


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Tratata
06.11.2011 17:25

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra skrevet, en ordentlig tenketekst... ikke dårlig!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews