Søk i stiler
 

De tre brødrene som så gjerne ville bli rike


Et annerledes eventyr.
Sjanger:EventyrLastet opp:23.05.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Eventyr
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det var en gang tre brødre som hadde så fryktelig lyst til å bli rike. En dag satt de i det fattigslige huset sitt til bare 2 millioner og vred og vrengte hjernene sine i håp om å komme på noe de kunne bli rike av i en fei.

 

Da var det at den eldste av brødrene som het Per, fikk en ide. ”Vi kan starte et boyband og bli popstjerner,” sa Per. ”De har jeg hørt skal bli veldig rike, og så får de drag på så mange jenter,” sa Per, som var kjent for å være litt av en jentefut. ”Ja det hadde vel ikke vært så dumt det,” mente den yngste broren som het Espen, ”men er det noen av dere som kan synge da?” Nei måtte de to andre innrømme, synge kunne de ikke.

 

Tungsinnet kom sigende innover dem igjen, helt til Pål, den mellomste broren, sa; ”Jeg tror jeg har det, kan vi ikke bli profesjonelle fotballspillere, de tjener veldig mange penger, har jeg hørt.” ”Nja,” sa Espen, ”er det noen av dere som er noe særlig gode med ball da?”  Nei, måtte brødrene innrømme, egentlig likte de ikke å bli svette engang.

 

De funderte enda en stund. Så var det at en tanke slo ned i hodet på Espen; ”Vi kan starte et pyramideselskap! Det skal være lønnsomme greier, har jeg hørt. Vi må bare gjøre det slik at vi får andre til å arbeide for oss, og så er det vi som tjener pengene”, sa Espen. Ja, det mente brødrene var en god ide.

 

Etter at Espen hadde tenkt så han nesten ble svett, men bare nesten altså, så kom han på at han hadde tre gode kompiser, han kunne spørre om å arbeide for seg. Disse tre gode og grådige hjelperne kunne hyre inn tre av sine kompiser igjen, som skulle selge luftslottsaksjer til folk. Slik kunne selskapet vokse. Og alle som ble med, skulle betale for å få lov til å kjøpe aksjer. Slik ville folk skjønne hvor heldige de var som fikk lov til å ta del i herligheten, og de selv ville bli fortere rike, mente Espen.

 

Så satte de i gang, og det stod lange køer av folk som ville kjøpe aksjer i luftslottet deres.

Slottet vokste og vokste, og brødrene ble rikere og rikere.

De fikk bygget hvert sitt luksushus, kjøpte seg stilige sportsbiler, dro på luksusferier, festet og turet, og levde i sus og dus.

 

En dag da brødrene var på vei til Gardermoen i de fine bilene sine for å dra til Dubai for å hvile seg og gjøre seg fete, dukket plutselig det store trollet som heter Økokrim opp.

”Nå kommer jeg og tar deg,” sa trollet til den eldste broren.

”Nei, ikke ta meg, det var ikke jeg som kom på dette, jeg ble også lurt,” sa Per.

”Ja så får du bare gå da,” sa trollet.

 

Så ble den mellomste broren stoppet. ”Nå kommer jeg og tar deg,” sa trollet.

”Nei, nei, ikke ta meg,” sa Pål. ”Det er ikke jeg som har gjort noe galt, ta heller broren min du, det har han som står bak alt dette.” ”Jeg er også blitt lurt,” sa Pål.

”Ja, ja, så får du bare gå da,” sa trollet.

 

Så begynte trollet å se seg om etter den yngste broren, som het Espen, og som var den største skurken i følge de andre. Men Espen han hadde kjørt en annen vei med den snertne ferrarrien sin, og satt allerede ved bassenget i luksusvillaen sin i Spania.

 

Og snipp, snapp snute, så var dette eventyret ute.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

meandme
16.01.2007 21:14

Bra!
6
anbefalinger
Flott! Denne ga meg en idè til en Stil, som jeg skal skrive i morra  Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-DVery Happy :-D

LilleMeg
08.07.2006 16:59

Bra!
4
anbefalinger
Hehe! Dette var et festlig eventyr. Veldig morsomt  Smile :-\) Stå på!!!

LilleMeg
04.03.2007 14:43

Bra!
2
anbefalinger
Haha! Morsom historie, det skal du ha! Men du burde kanskje ha finpusset den litt slik at dem ble mer everntyrsktig. I språket mener jeg... Bruke mer gjentagelse og sånn.

xD
27.03.2008 20:41

Bra!
2
anbefalinger
Sykt bra ;P Den ga mg faktiskt en ide til en oppgave jeg skal skrive neste uke xD

Roger Isaksen
19.07.2016 21:41

Bra!
1
anbefalinger
Bra eventyr - mor, far og sønn trakk på smilebåndet det

EPH
05.05.2008 16:47

Bra!
0
anbefalinger
njjaaa ... Sånn passe bra. Godt påfunn, men slutten var litt slakk.
Husk at det ikke skal nevnes tid og STED (Gardemoen, Spania) i eventyr!

Karakter: 4

sstineoganniken
19.11.2009 10:24

Bra!
0
anbefalinger
dette har var jo ikke så bra........
karakter: 3- . Mye nynorskfeil, ikke bra


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews