Søk i stiler
 

Fett er hett


Siden jeg går i 9. er dette mitt første kåseri. Det handler om hvor "fint" det er å være feit. Den framførtes muntlig, så jeg har ikke tatt så alt for mye hensyn til "skriveleifer".
Sjanger:KåseriLastet opp:04.04.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kroppen
Kropp
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Vi liker feite, vi liker feite veldig godt. Besteforeldrene våre er feit, foreldrene våre er et godt stykke på veien til å bli det, og jeg kan banne på at vi en dag også kommer til å være feite selv. Vi leser om feite i avisa, i ukeblader, på internett, overalt. Vi går på Fedonkurer for å bli mer lik Fedon Lindberg, jeg tror det er fordi vi vil være like feite som han. Jeg kan ikke tenke meg noe mer deilig.

Men allikevel er det enkelte mennesker som føler en trang til å rakke ned på disse vakre, fete skapningene. Dette er egentlig ikke så negativt som enkelte framstiller det, for det blir som et varemerke for den feite personen. En helt vanlig person blir ikke alltid husket, mens man kan snakke om en feit person i årevis etter at man har møtt en. ”Ja, husker du? Hun der feite!” Og da gliser alle tilfreds, de husker henne, for en kan da umulig glemme noe som er så stort.

Jeg tror nesten at ordtaket: Alle kjenner kongen, men kongen kjenner ingen må omskrives. Alle kjenner den feite, men den feite kjenner ingen, kan det heller hete. Om du er feit så er det sannelig ikke bare den nærmeste vennekretsen som vet om deg, men hele nabolaget, om du er heldig kan det være at hele byen vet om deg.

 

Kjært barn har mange navn, det har feite også. Det er fint å kunne skryte på seg mange kallenavn, spesielt når de er så nydelig formulert og inneholder skildringer som selv Shakspear kunne misunne. ”Tjukkebollafeita” er mange sin favoritt. Et nydelig sammensatt ord som får deg til å tenke på tankene bak. Utrolig vakkert.

Av og til kan du lese om hvordan det er så populært å være tynn, men her er det helt klart media som har missforstått. Om det er upopulært å være feit, hvorfor er det så mange som er det da? Grunnen til at alle modellene er tynne er nok at feite kropper ikke trenger å bli reklamert for, nei de er så store at man kan se dem uten at de er forstørret og klistret opp på en plakat.

Om vi snakker med guttene, så sier de at de liker former på jenter, og der ser man et fornuftig og ærlig svar. Jeg har former på uante steder, selv tærne mine har bilringer, det tror jeg gutta liker ekstra godt.

”De må spise sinnsykt mye og ikke trene noe for å ha blitt så feite!” tenker noen, men det er overhodet ikke riktig. Jeg har selv snakket med mange feite folk, meg selv inkludert, og det er en ting alle har til felles: alle sammen har DEN dårlige forbrenninga. Helt sant, jeg lover… De spiser ikke mye i det hele tatt, i alle fall ikke mens noen ser på. Dessuten får de masse trim. Det å gå fram og tilbake fra kjøleskapet og til sofaen er hardt arbeid, spesielt om du tar i betraktning all den energien det koster å bære maten hele veien til sofaen uten hjelp fra andre. Dessuten brukes det masse energi på å gruble på hvilket godteri du vil kjøpe i butikken.

Nei, jeg må nok dra konklusjonen om at det å være feit er heit. Syns ikke du det?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mari
30.01.2007 13:18

Bra!
1
anbefalinger
Rasisme!! Dårlig var den også...karakter:2-

Christian
15.02.2010 12:48

Bra!
1
anbefalinger
Dette er ikke et kåseri...
Kåseri går ikke ut på å gjøre narr av andre! I kåseri tar du opp alvorlige temaer og drøfter rundt det temaet på en humoristisk og gjerne sarkastisk måte. Dette er ren diskriminering.

Lubba
07.08.2006 00:47

Bra!
0
anbefalinger
Haha, driiiit bra  Wink ;-\)

Andrea
30.11.2006 15:41

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra til være din første gang....
lo meg skakk ihjel=D

Jenny
11.12.2006 14:32

Bra!
0
anbefalinger
Dette var et kjempebra kåseri! Bare sånn at det er sagt Smile :-\)

Christina
26.04.2007 21:02

Bra!
0
anbefalinger
Kæmpemrsomt formulert å me en shikkeli snert! Bra! særlig med tanke på at du e såppas ung  Smile :-\)

Ane
14.11.2007 12:32

Bra!
0
anbefalinger
Dette var utrolig fetlig Smile :-\) Satt og lo Smile :-\)

Kristine
15.11.2008 03:08

Bra!
0
anbefalinger
hahaha, dritbra

Chris
13.03.2009 03:25

Bra!
0
anbefalinger
Så sykt bra  Very Happy :-D Må ha vært det morsomste kåseriet jeg har lest noen gang. Skal ta å lese det en gang til  Wink ;-\)

mathilde
20.05.2010 19:28

Bra!
0
anbefalinger
haha, drit bra! hun gjør jo ikke narr av andre, det er jo et kåseri med humor i!

Fat-kid
08.11.2010 10:46

Bra!
0
anbefalinger
Fyyyyyyy faen, dette var dårli!!! Dette er jo ikke morsomt i det hele tatt. Jeg ville gitt deg karakteren 2, og da er jeg snill som en helgen. Hold deg til dårli stand-up, du. Tror ikke du ville ha gjort det så godt der heller...

Josef
08.11.2010 10:49

Bra!
0
anbefalinger
Hvor gammel er du?


11.01.2011 22:45

Bra!
0
anbefalinger
veldig bra!  Smile :-\) du brukte sammenligninger og overdrivelser, og med tanke på en del negative kommentarer tilbake, så er det et bevis på at kåseriet ditt var bra Smile :-\) kåseri er jo til å provosere andre Smile :-\)
- diskriminering er det samme som usaklig forskjellsbehandling, selv om man skriver om overvektige,så er jo ikke det diskriminering. det er jo det samme som å skrive om hva man mener om rike folk, sportsidioter, tynne folk etc.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.038 sec - 1 pageviews