Søk i stiler
 

"Felicia forsvant" av Jørn Lier Horst


Anmeldelse av kriminalromanen "Felicia forsvant" av Jørn Lier Horst.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:25.02.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Felicia forsvant
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jørn Lier Horst er ansatt ved Larvik politikammer – og er i tillegg forfatter. I 2004 kom han ut med sin først bok ”Nøkkelvitnet” som er baserte på et autentisk drap i Stavern. Den fikk glitrende omtale.

 

Felicia Forsvant er den såkalt ”vanskelige andreboka”. Han har klart det med glans. Dette er grøssende god krim. Etterforsker i Horst sine bøker er William Wisting. Han jobber ved Larvik Politidistrikt og bor i idylliske Stavern - i Herman Wildenveys gate. Alle som leser krim vet at etterforskerne ofte er desillusjonerte, fraskilte og alkoholiserte. De har sett for mye – og er livstrette og motløse. Her er det stikk motsatt. William Wisting har faktisk et såkalt vellykket liv og fortsatt stor appetitt på livet!

 

Han er opptatt av det gode liv og sosial rettferdighet – og når meldingen om en ny drapssak kommer, kjenner han hver gang en kriblende fornemmelse og en sult etter løsningen. Dette er befriende og oppfriskende!

 

Dags dato er 1171 personer forsvunnet i Norge. Bak hver og en av dem skjuler det seg en gåte, et mysterium....og ofte en tragedie. Den nye boken hans heter da også ”Felicia forsvant”. Og tittelen på boken sin har han hentet fra Cornelis Vreeswijks svenska suite.

 

Under gravearbeid i Stavernsveien blir liket av en kvinne funnet inne i et garderobeskap. Det viser deg å være Felicia Natholm som forsvant for 25 år siden. Bare dager senere blir et nytt lik av en ung kvinne funnet på en odde ved Farriskilen, og etter intens etterforskning viser det seg å være en besynderlig og forunderlig allianse mellom de to funnene. Etterforskningen avdekker er nett av løgner og fortielser.

 

Jørn Lier Horst har med ”Felicia forsvant” satt sammen et puslespill - så hypnotisk engasjerende at vi som leser – vil være blinde for alt annet – helt til løsningen ligger på bordet. Dette er sitrende spenning og det mest troverdige jeg har lest – på lenge.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews