Søk i stiler
 

Vishnu


lnformasjon om Vishnu og vishnuittene.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:16.02.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Hinduisme
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Vishnu er en av hinduenes viktigste guder. Han har to koner Lakshmi og Bhumidevi. Han blir sett på som den guden som opprettholder verden som i hinduismen kalles Dhama. Vishnu er den mest populære guden blant hinduene i dag. Dersom Dhama (verden) blir angrepet av onde demoner stiger Vishnu ned til jorden for å forsvare det gode.

Vishnu hadde flere avatarer. En avatar er en form gudene brukt på jorden.

 

Vishnus avatarer:

Matasya (fisk)
Kurma (skillpadde)

Varaha (villsvin)

Narashmia (menneskeløve)

Vamana (dverg)

Parashurama (kriger med øks)

Rama (krigerprins)

Krishna (ksatriya – kriger)

Buddha (villedet mennesker inn i buddhismen)

Balabhadra (jordbruksgud – Krishnas bror)

 

Vishnuitter:

 

Vishnuitter utgjør ca. 70% av alle hinduer. Vishnuittene tror på Vishnu som sin øverste gud (som Brahman), mens de andre kommer under.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Vishnu opprettholder verden han  blir ofte framstil med fire armer, og i dem holder han en konkylie, en lotusblomst, en diskos og et gullsepter. Hans høyre øye er lyst: dagen, hans venstre øye er mørkt: natten. Håret er skyene, ut av munnen springer solen og kappen er ild. Den blå fargen symboliserer det uendelige. Øvre venstre hånd: konkylien, et symbol på ”om”. Nedre vestre hånd: vannlotusen, et symbol på renhet og fruktbarhet. Øvre høyre hånd: diskos, er symbol på universets herredømme. Nedre høyre hånd: gullsepteret, er symbol på å opprettholde orden.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no