Søk i stiler
 

Maktskifte i Arbeiderpartiet, hva skjer?


Ut med Jagland. Inn med Stolenberg.
Sjanger:Resonnerende
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Politiske partier
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Til slutt kom det vi alle ventet på, Jagland går av som statsministerkandidat i Arbeiderpartiet til fordel for Jens Stoltenberg. Og slik utviklingen i Arbeiderpartiet har vært det siste året var denne situasjonen absolutt ikke uventet, mange hadde til og med spådd Torbjørn Jaglands avgang mye tidligere. Men vil dette forandre noe, vil politikken i Arbeiderpartiet endre seg? Vil vi få en ny regjering før vi går til valgurnene i 2001? Hva vil rett og slett skje i den norske politikken?

 

En undersøkelse som nettopp er blitt utført for Dagbladet viste oss at ca 53 % av Arbeiderpartiets folkevalgte, heller ville ha Stoltenberg som statsministerkandidat fremfor Torbjørn Jagland. Også gjennom hele vinteren har mange av AP ´s folkevalgte krevd hans avgang. Spørsmålet en i dette bør spørre seg er om en virkelig har fått et maktskifte? Torbjørn Jagland forble leder, og ga kun fra seg plassen som statsminister kandidat og parlamentarisk leder. Mange mener at Jagland nå antakeligvis vil ha mye mer makt og innflytelse på Arbeiderpartiets programarbeid, der den virkelig politiske retningen blir bestemt utifra. Mange politiske eksperter vil si at maktskiftet ikke vil ha noen betydning, men at det var nødvendig for å få ro rundt partiet. For vi er vel alle enige at det er ingen annen politiker som har vært ute for en slik heksejakt fra media som Torbjørn Jagland, som igjen også har gått utover Arbeiderpartiet. Samtidig som også mange vil være enige at Jagland generelt er en ganske stor ”medieklovn”!

 

Mange har vel trodd at et maktskifte i Arbeiderpartiet også vil føre til et maktskifte i norsk politikk, spesielt nå etter gasskraftverk saken, der Arbeiderpartiet skaffet seg en egen avtale med Høyre om å gå inn for å bygge, mens regjeringen har gått kraftig imot. Men alt i denne saken er avhengig hvor smertegrensen regjeringen går, samtidig som få av de andre borgelige politiske partiene på Stortinget nødig ønsker en ny Arbeiderpartiregjering med det første etter at de fikk Stoltenberg som statsministerkandidat. Dette er noe som tyder på at de andre partiene gjerne kommer til å verne sentrumsregjeringen ut stortingsperioden. Men hva vil skje etter valget? Det første som møtte oss etter maktskiftet i Dagbladet var 400 000 flere velgere til Arbeiderpartiet. 400 000 bare over natten, selv om en skal ta det med en klype salt tyder det på Stoltenbergs popularitet. Kanskje Stoltenberg vil fremme en ny storhetstid i Arbeiderpartiet, kanskje de igjen vil komme over Jaglands berømte 36,9 %. Stoltenberg omtalte situasjonen selv slik: ”min popularitets stige vil gå en vei, og det ned” Få vil si at det er en populær plass å være statsminister i Norge, når en sitter midt i mediesøkelyset døgnet rundt.

 

Hva som vil skje videre med Arbeiderpartiet vil tiden vise oss, vil Stoltenberg beholde sin popularitet, eller vil Arbeiderpartiet fortsette nedover? Foreløpig er fortsatt det et ubesvart spørsmål…

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


29.09.2017 15:51

Bra!
0
anbefalinger
hodet diiiiiittt, storeeee hodeeet diiitt


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews