Søk i stiler
 

Andrea


De siste tankene til en gutt før han dør. Sidemålsstil.

Sjanger:NovelleLastet opp:25.11.2005
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Død
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det var den natta, den eine natta. Og akkurat den natta var det at eg møtte ho. Ho var ung, ung og deileg. Eg er ikkje sikker på kvifor eg aldri hadde møtt ho før. Men Gud, Allah, eller Buddha, eller kva dei heitar alle saman, hadde vel ikkje villa det slik. Dei hadde villa at eg skulle møte ho i natt, noko som passa meg perfekt!

 

Vi hadde sitta og smilt til kvarandre heile bussturen. Den lange bussturen, heilt frå Oslo til Kristiansund. Det hadde vore fint. Veldig fint synast eg. For det er jo ikkje mange gongane at man møtar nokon som er like vakker som henne.

 

Langt, men ikkje for langt ned, rakk det krølla blonde håret hennar nedover ryggen. Sjølvsagt ikkje heilt ned til rumpa hennar, men lengre enn til dei andre jentene som var på bussen. Og det blonde håret passa så sakleg godt attåt ansiktet og formane hennar. Inga anna jente så like bra ut som ho.

 

Wondergirl, eller dreamgirl, eller kva man skulle seie om ho. Fantastisk var ho uansett. Smilet som var så nydeleg, måten ho slang med håret. Augo hennar som nærmast lysa opp i den mørke bussen. Det var kjærleik ved fyrste blikk! Ååå, det var så deileg tenkte eg, heilt fantastico. ”Love”, var, og er det beste kicket i livet!!! Såå supert var det!

 

Eg hadde ikkje snakka så mykje med ho. Berre ein liten ”talk” for litt sia. Før bussen hadde stoppa brått. Det var fint. Så fint at eg kunne gitt mitt eiga liv for å oppleva det ein gong til! Mmm, følelsen spreite seg rundt om i heile kroppen. Heile den livlause kroppen.

 

Eg var lam, men det gjorde ikkje noko. Eg hadde funne meininga med livet, det var å dø, å dø lykkeleg. Og det ville eg gjøra snart. Om nokon få minutt. Men det gjorde jo ikkje noko. Eg hadde sett henne, henne som ikkje nokon andre hadde sett før. Ikkje på denne måten. Eg hadde opplevd mykje i det korte liv mitt, men dette tok kaka! Bare det å være i hennes nærvær, bare det å vite det at hun tenkte på meg. Det var betre enn alt anna i livet!

 

Eg rei på skyene! Dei vakre skyene! Eg var på vei til himmelen. Eg skulle møte ho igjen! Eg skulle få møte ho! Møte smilet hennar, og leve med ho til evig tid! Saman skulle vi leva, leva i himmelen. Noko barn kunne det vel ikkje bli, men herleg skulle det likevel væra.

 

Gud skulle ta hand om meg. Om meg og Andrea, for det var det ho het, Andrea. Det vakraste namnet i vera! Ååå, kor høgt eg elska det namnet! Andrea, Andrea, Andrea. Sjølv om eg visste at det var eit heilt vanleg italiensk gutenamn, så var det likevel det vakraste jentenamnet i vera! Eksotisk var det. Men likevel ikkje for eksotisk, heilt perfekt!

 

Eg lovprisa Gud, lovprisa han for at han hadde gjort det slik at bussen hadde krasjet. Akkurat krasjet hadde ikkje vore så herleg, men tankane om at eg skulle til himmelen og møte ho, DET var herleg!

 

Eg såg ho, der framme. Ho sat heilt fremst i bussen. Nei, det gjorde ho ikkje! Ho sat bakarst, eller det gjorde ho i verkelegheita, dette var ikkje verkleg. Dette var ein draum, ein draum, den siste draumen før eg skulle til himmelen.

 

- ”Ååå, eg elskar deg Andrea”, stønna eg før eg sovna stille inn.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Nicky
24.04.2007 19:53

Bra!
8
anbefalinger
Litt dramatisk ja.. Men den var full av spenning, og man mister ikke inntressen Smile :-\)

*anonymus*
28.05.2007 19:51

Bra!
7
anbefalinger
Innhaldet var bra, men eg saknar noko meir. Men eg veit ikkje heilt kva.

Andrea
30.04.2006 15:21

Bra!
5
anbefalinger
jasså ja Razz :-P Fin tyekst dette her... spesielt navnet  Very Happy :-D

anonym
05.05.2006 10:11

Bra!
5
anbefalinger
bra tekst. savna litt det me sammenligninger. klarte heller ikke helt leve meg inn i teksten.

AndreaS!
05.06.2007 22:29

Bra!
5
anbefalinger
Din syke syke gutt. SYKT bra tekst ^^

Gimme nynorsk juicen din -,-

Rikke
07.04.2008 18:46

Bra!
1
anbefalinger
Utrolig fin tekst

sigbjørn
10.05.2009 22:14

Bra!
1
anbefalinger
er dette ein teks?

anonym
17.11.2009 21:10

Bra!
1
anbefalinger
gæærn tekst .. bor i oslo .. men vi lærer ny norsk nå, og den teksten var den 3. teksten jeg har lest på nynorsk. og den er utrolig bra!! lykke til vidre Wink ;-\)

David
30.11.2009 19:14

Bra!
1
anbefalinger
Bare for å kværulere litt: Det blir veldig dumt at er person forteller om sin egen død.

Meg ;)
16.05.2014 20:39

Bra!
1
anbefalinger
ELSKET denne teksten! Det var noe med den som... bare var helt spessielt!Nå vet ikke jeg hvor gammel du er, men jeg synes det er kult at gutter skriver sånn, det treffer liksom noe inne i meg... Enten om det er en sangtekst, eller noveller som denne. TUSEN TAKK!!


25.11.2008 15:59

Bra!
0
anbefalinger
Dritt bra tekst! en av de beste tekste på nynorsk som jeg les!

Ole
27.03.2009 20:21

Bra!
0
anbefalinger
Heilt grei tekst. Nokre feil i nynorsken som distrahera litt + nore tegnsettingsfeil. Elles bra Smile :-\)
Også savnar eg litt det med semmanhengen eg óg slik som anonym før meg har sagt..

Tirill
26.11.2013 15:36

Bra!
0
anbefalinger
God novelle, ikke like god nynorsk Wink ;-\) bare for å være litt KVERULANT David, skrives kverulant eller å kveruleremed E  Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews