Å lage en gulrotkake er ikke så lett som oppskriften kanskje sier. Det kreves tålmodighet for amatørene, mange pustepauser for perfeksjonistene, og nøyaktighet. De mindre erfarne tror gjerne at de bare kan øyemåle, dvs. bare TRO at f.eks. det er 4 teskjeer. Dette kan føre til at kaken blir enda større eller mindre, sterkere og svakere på smak osv. Derfor må du være veldig nøyaktig med målingen. At det blir litt grisete under bakingen, må man regne med, så ikke få hetta om du griser litt mel på gulvet. Før du begynner på bakingen, må du først sjekke at du har alle ingrediensene som skal til:
* Ca. 3 gulrøtter (4 dl ferdig revet)
* 2 egg
* 1 dl lettmelk
* 1 1/2 ts bakepulver
* 1 1/2 ts kanel
* 1 1/2 dl sukker
* 3 ss (50 g) smeltet margarin
* 3 dl hvetemel
* Valgfritt: 20 hakkete mandler
Når du har funnet fram alle ingrediensene, er det på tide å begynne!
1. Riv gulrøtter på det middels grove råkostjernet (på siden).
2. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
3. Hell i smeltet margarin og melk.
4. Sett stekeovnen på 175 grader. Tilsett deretter hvetemel, bakepulver og kanel. Bruk slikkepott og bland alt lett, slik at røren blir mest mulig klumpfri.
5. Rør forsiktig inn revne gulrøtter og hakkete mandler til slutt.
6. Hell røren i en smurt form.
7. Stek kaken i 40 min. La den stå noen minutter i formen før den hvelves på en rist.
Når kaken er passe avkjølt er det på tide med litt pynt. Her er noen tips:
* Lag melis og tilsett ca 5 dråper (mer eller mindre) med kondittorfarge, slik at du får en nydelig pastellfarge, som f.eks. blått eller rosa. Stryk det på kaken.
* Lag melis og tilsett noen dråper med sitronsmak som du stryker på kaken.
* Strø på sølvkuler eller tutti frutti strø.
* Skriv f.eks. navnet ditt på med gelèkrem.
Kilde til ingredienser: Boka "Fra boller til burritos".