Søk i stiler
 

Den som ler sist, ler best


Et morsomt eventyr om en gutt som heter Frans.
Sjanger:EventyrLastet opp:03.06.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Eventyr
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook



En gang for lenge, lenge siden levde det en fattig gårdsgutt som het Frans. Han var kort og tynn, en pusling uten muskler med rufsete, brunt hår. Frans var så fattig at han ikke hadde råd til spikeren i suppa. Hans drøm var å bli rik og lykkelig.

 

Hver dag måtte alle de tolv gårdsguttene, jobbe hardt og lenge for livets opphold. Frans var yngst av guttene på gården og han hadde ingen venner. De andre gårdsguttene var slemme, de ertet og gjorde narr av Frans. De var også slemme mot dyra, kastet stein på dem og plaget dem. De sluntret unna arbeid også, slik at Frans ofte måtte jobbe til langt på natt. Frans var veldig glad i alle slags dyr, spesielt i de på gården. Han benyttet all sin fritid sammen med dyrene, stelte og viste omsorg for dem. Frans hadde også den spesielle evnen at han kunne snakke med alle slags dyr. Han satt ofte oppe til sent på natt for å følge med på at dyrene skulle føde.

 

Men en dag skjedde det noe underlig på gården. De andre gårdsguttene pakket tingene sine og dro av gårde. Frans skjønte ikke hvorfor guttene gjorde det, og spurte bonden om grunnen. Bonden svarte at det var fordi kongen hadde sagt at, den som kunne bringe ham en magisk styrkedrikk. Som gjorde at soldatene vokste seg dobbelt så store å sterke. En utenom det som var vanlig, skulle få prinsessa og halve kongeriket som belønning. Bonden sa at drikken bare ble laget av en kort , rund og gammel trollmann som bodde på den andre siden av jordkloden. For å komme dit måtte man klare å beseire tre hindre. Det var å bestige syv høye fjell, krysse tre store hav og komme seg igjennom en stor og mystisk skog. Frans syntes at dette var en svært vanskelig oppgave, men belønningen var stor.

 

Frans stod og drømte seg bort helt til bonden ropte på ham. Nå skulle kuene melkes. Frans gikk og melket kuene slik han pleide å gjøre, men Frans klarte ikke å glemme det bonden hadde fortalt.

 

Ett år senere da han skulle ut for å hente egg hos hønene, fortalte bonden at sju av de tidligere gårdsgutten var døde. Fordi de hadde prøvd å få tak i styrkedrikken. Tre av dem hadde falt ned fra de store fjellene, en av dem hadde druknet i havet og tre av dem hadde forsvunnet i den dype skogen. Resten hadde gitt opp. Bra jeg ikke gjorde det, sa Frans.

 

Frans plukket ferdig, men senere på dagen gikk han seg en tur i skogen. Der så han en stor, rød drage som var skadet. Han så at dragen hadde et sår på den ene vingen. Selv om Frans visste at drager var farlige, så valgte han å hjelpe dragen med å stelle såret. Dragen spurte Frans om hva han kunne gjøre for å takke for hjelpen. Da tenkte han på styrkedrikken og trollmanen, han spurte dragen om den kunne krysse tre store hav og fly over syv høye fjell. Det ene fjellet rakk helt opp i skyene. Det var ikke noe problem sa dragen og ble med.

 

Dagen etter var grå og trist, men Frans var fast bestemt på å bringe den magiske styrkedrikken til kongen. Så han la i vei, sammen med dragen. Dagene gikk og de fløy over de sju høye fjellene og over de tre havene.

 

Etter mange dager og hardt arbeid kom de fram til den store, skumle skogen. Dragen sa at han ville vente ved skogbrynet i en uke. Hvis Frans ikke var tilbake i løpet av den uka, ville han dra tilbake. Frans var usikker på om han ville rekke fristen, men han satset alt, tok farvel med dragen og gikk inn i skogen.

 

Da kvelden nærmet seg, så han en rev som hadde falt i en dyregrav. Frans hjalp reven løs og glemte helt bort tiden. Reven ble veldig glad for hjelpen han fikk av Frans. Reven lurte på hvordan han kunne takke. Frans spurte reven om han visste om en kort, rund og gammel trollmann, som bodde i den andre enden av skogen. Jo, det gjorde reven og han ville vise veien dit til Frans som en takk for hjelpen. Men nå var mørket over dem, som mus over ost. Så de la seg.

 

Tidlig neste dag dro Frans og reven i vei og etter to dager var de fremme ved trollmannens hus. Frans spurte trollmannen om trollmannen kunne være så snill å lage den magiske styrkedrikken til ham. Trollmannen svarte at han ikke kunne, fordi katten hans var syk. Frans spurte trollmannen om at hvis han gjord katta frisk, så skulle trollmannen lage styrkedrikken. Det gikk trollmannen med på. Frans hjalp katta slik at den ble frisk, ved å pleie og snakke litt med den. Da ble trollmannen så glad at han lagde en ekstra stor gryte med magisk styrkedrikk til Frans. Frans takket og tok med seg styrkedrikken.

 

Deretter førte reven Frans tilbake til dragen som fraktet Frans direkte til kongens eventyrlige slott. Der tilbød Frans styrkedrikken for kongen, som straks prøvde den ut på soldatene sine. De vokste seg store som fjell og sterke som bjørner. Kongen ble henrykt over kraften til styrkedrikken og erklærte den for gyldig.

 

Dagen etter ble det arrangert et kjempebryllup som varte i tre dager. Frans fikk den nydelige prinsessa og halve kongeriket. Da tenkte Frans på den gang han var en fattig gårdsgutt , og da de andre gårdsguttene lo og gjorde narr av ham. Nå skulle de ha sett ham. For den som ler sist, ler best.

 

Så levde de lykkelig i alle sine dager. Og snipp, snapp, snute så var eventyret ute.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ary
23.05.2006 22:35

Bra!
7
anbefalinger
Vakkert...kjempe bra eventyr  Smile :-\)

zanarkand
02.04.2006 22:54

Bra!
6
anbefalinger
Knallbra historie!

Karl
12.04.2006 23:28

Bra!
6
anbefalinger
Bra kjempemorsom historie

Serriøst?
19.05.2006 11:46

Bra!
5
anbefalinger
Kanskje en 4+ i 8 klasse? det her var nok ikke den beste stilen du har skrevet...

Mina
11.11.2005 18:54

Bra!
4
anbefalinger
Dette va et flott eventyr, likte an kjempe godt.... stå på!  Smile :-\)

aiita
31.05.2008 14:14

Bra!
3
anbefalinger
kaller du det et eventyr? dette her er et kempe dårlig arbeid, og ordorådet ditt er kjempe dårlig. hvilke klasse går du egentlig i, 4?


13.03.2009 10:00

Bra!
3
anbefalinger
Aiita HOLD FAENSKAPET FOR DEG SELV! ORDorådet? mente du ordforådet ? du kan ikke skrive engang

You are very flink!!!!
30.01.2017 18:29

Bra!
3
anbefalinger
dette er en av de beste eventyrene jeg har lest hittil. Bravo. Dette eventyret er bedre enn noen av de andre eventyrene i daria.no

OLe
24.11.2009 17:07

Bra!
1
anbefalinger
Den var kjedelig

haha
22.03.2010 12:15

Bra!
1
anbefalinger
driti ut aiita. BURN...

lol
19.05.2017 11:55

Bra!
1
anbefalinger
lllllllllllllllllllllllllllllllloooooooooooooooooooool- lllllllllllllll


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)





På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken







 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews