Søk i stiler
 

Å nyse


Et kåseri jeg skrev bare for moro skyld.
Sjanger:KåseriLastet opp:17.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Verdier
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Hva er det kjekkeste du vet om som du kan gjøre med kroppen? Noen folk synes det er utrolig morsomt å synge, mens andre digger å knuse knokler. Men om du er sånn som jeg, så liker du å nyse.

 

Det er ikke mange ting som kan sammenliknes med gleden av et nys. Et nys kan hjelpe til å vekke deg, når du sitter oppe klokka 11 om natta med leksene, det kan løse opp tette nesebor og mye, mye mer. Når jeg kjenner at det klør inni nasen så blir jeg fylt med fryd, vel vitende at om få minutt vil alle de indre organene mine slutte å fungere i en brøkdels sekund. For det er det som skjer når du nyser. Kansje det er derfor det er så deilig? At du er på kanten av liv og død uten at du egentlig vet det?

 

Jeg har lest, at når en nyser så sender man partikler ut av nesen i en fart på opp til 160 km/t! Tenk så kult det hadde vært å vært den lille partiklen som fyker ut av nasen som et olja lyn! Det kunne jeg godt tenkt meg å gjort, med fallskjerm selvsagt, jeg har jo ikke særlig lyst å møte en hard overflate i 160 km/t. Det blir nesten som basehopping, bare en ikke trenger å ta sats selv.

 

Men halve moroa med basehopping er jo å kaste seg utfor stupet for egen maskin, for så å åpne fallskjermen og dale ned til bakken. En eller annan gang i tiden skal eg prøve meg på et hopp. Tenk så deilig å bare fyke ned fra himmelen og se jorda bli større og større etter hvert som du nærmer deg. Og når du lander kjenner du at det klør i nasen. Da ser du i retning sola (for det hjelper faktisk når du skal nyse å se mot eit sterkt lys) og kan leve på kanten av liv og død enda en gang, idet du sender ut partikler av nesen din i 160 km/t.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


26.10.2015 13:06

Bra!
2
anbefalinger
jai ike skjone

Anne
30.04.2005 14:09

Bra!
1
anbefalinger
Kort og grei, men skrev du den på bokmål eller nynorsk, det var litt blanda drops i teksten. Morsomt og en liten skummel detalj: jeg nøys etter å ha lest teksten he he helt sant bra til å være for moro skyld29.05.2005 00:35

Bra!
1
anbefalinger
Jeg har en lei tendens å bytte mellom nynorsk og bokmål i tekstene mine, sånn er det dessverre bare. Faktisk fremførte jeg denne foran klassen, du skulle sett klasserommet eksplodere av latter når jeg fortalte om de flyvende partiklene  Smile :-\)


13.11.2005 17:49

Bra!
1
anbefalinger
heihei, skikkelig bra skrevet!  Smile :-\) ...og den siste linja gjorde liksom underverket.. hehe.. lykke til videre med skrivinga da  Smile :-\) det her var bra!!

Boo
24.05.2006 10:50

Bra!
1
anbefalinger
du ass..det her var greier Wink ;-\) synes du gjorde det her sinnsykt bra! hvem bryr seg om du blander nynorsk og bokmål. du gjorde det bare for gøy Smile :-\) gratulerer

Psycho P.
20.05.2009 18:32

Bra!
1
anbefalinger
Haha, morsom tekst  Smile :-\) Jeg foretrekker å nyse når jeg vil egentlig, men når jeg må nyse så vil jeg ikke nyse D: xD Men akkurat det med at kroppens indre organer slutter å funke når du nyser tror jeg bare er en myte. Husker ikke x]


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews