Søk i stiler
 

Amylase


Amylasens virkning på stivelse og jod-løsning.
Sjanger:RapportLastet opp:07.04.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Naturfagsrapporter
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Hensikt:  

Gjøre en sort væske som består av Stivelse og Jod nøytral ved å tilsette amylase

 

Utstyr:

Reagensrør,

Stivelsesløsning,

Jod-løsning

Amylase (spytt)

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Vi gjør:   

Vi hadde stivelsesløsning og Jod-løsning i reagensrøret. Det ble en sort væske. Deretter tilsatte vi Amylase (eller spytt som det heter) og ristet godt. Litt etter litt ble den klar igjen.

 

Konklusjon:

Vi fant ut at når stivelse og Jod-løsning blandes, dannes det en sort væske.

 

Når vi deretter tilsatte spytt (amylase) or ristet godt ble væsken hvit igjen.

 

Amylase bryter ned stivelse.

 

Fakta:

Enzymet amylase bryter ned stivelse (polysakkarider) til glukosemolekyler (disakkarider), noe som kan påvises med jodløsning og Fehlings væske. Enzymer er en viktig del av vårt fordøyelsessystem, de bryter ned enheter som ellers ville vært for store for kroppen til å ta opp som næringsstoffer.



Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no