Søk i stiler
 

Namsos


Fakta om byen Namsos i Nord-Trøndelag.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:28.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Steder i Norge
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Namsos ble grunnlagt i 1845. Hele 3 ganger har Namsos blitt ”borte”. Enten det er av bomber eller branner. Vær gang har gjennreisingen gått fort p.g.a. stor entusiasme og mange arbeidere. Namsos sin store arbeidskraft er trelast. Helt siden det første sagbruket ble reist i 1853 har det blitt ti nye. Etter vært har det blitt færre og færre og nå er detbare to igjen. De heter: Moelven van Severen og Mørkevedbruket. Det var trelasten som bygde opp Namsos men også har den utslettet den to ganger siden nesten alle husene er bygd av tre fra verkene.

 

Den første gangen var i 1872 da to guttunger lekte seg med fyrstykker og satt hele byen i flammer. 80% av bebyggelsen ble lagt i grus. Den andre gangen tok det fyr i et sjøpakkhus og bare 20 hus og to sagbruk sto i gjen etter den voldsomme brannen. Den tredje gangen var på Hitlers bursdag. Tyske bombefly gjorde kort prosess og la nesten hele Namsos i bakken. Nå er Namsos blitt den norske trebyen med masse kultur.

 

Namsos ligger i nord-trøndelag 20 mil nord for Trondheim og 8 mil nord for Steinkjer. Namsos ligger i enden av Namsenfjorden hvor den kjente lakse elva Namsen har sitt utløp. Namsos har et areal på 804km2. Namsos har hatt bystatus siden 1964.

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Martine
29.11.2007 11:15

Bra!
0
anbefalinger
Hei


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews