Søk i stiler
 

Byen med det knuste hjertet


En bokanmeldelse av boken "Begravde hunder biter ikke" av Gunnar Staalesen.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:14.02.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Begravde hunder biter ikke
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Tittel: Begravde hunder biter ikke

Forfatter: Gunnar Staalesen

Forlag: Gyldendal

 

”Døden har mange forkledninger. Til meg kom den en dag i begynnelsen av september og kalte seg Mons Vassenden.”

 

Dette er de første ordene i den tiende romanen om den bergenske privatdetektiven, Varg Veum. En ny sak fører Veum over fjellene til hovedstaden: eller byen med det knuste hjertet, som han liker å kaller den. I denne boken er det en mann med stor gjeld, som skal betale spillegjelden sin til et inkassofirma i Oslo, da spør han om Veum vil bli med som livvakt. Her møter Veum sterkere motstandere enn han er vandt til.

 

I denne boken er det ikke bare et drap han skal etterforske. Nei da, det er faktisk fire drap som Veum skal oppklare nesten helt alene. Staalesen sin evne til å skildre ting og plutselig komme opp med noe morsomt, er rett og slett genial.

 

Når jeg leste denne boken kunne jeg ligge våken til langt på natt, siden jeg ikke ville sove før jeg hadde fått vite hva som skjer nå. Så dette er en av de bøkene som du bare ikke kan legge fra deg, den er så spennende. Hele Veum-serien er genial, når jeg var ferdig med denne, skaffet jeg meg to nye Varg Veum bøker, som faktisk er veldig spennende de og!

 

Jeg gir denne boken terningkast 6. Det er på grunn av at denne boken er full av spenning, humor og knallbra skildringer.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Rolf
02.03.2009 13:10

Bra!
2
anbefalinger
dette var tragisk.. det er ikke noe sammenheng i teksten!

kvernstad
22.01.2009 12:32

Bra!
0
anbefalinger
Den beste film som er laget er '' silence of the lambs'' med anthony hopkins


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.026 sec - 1 pageviews