Søk i stiler
 

Tale om motepress


En tale som jeg skrev i forbindelse med et veldig aktuelt tema; motepress.
Sjanger:AnnetLastet opp:15.12.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mote


Kjære medelever!

 

Vi blir alle utsatt for motepress.

Utbrudd som: ” Hvordan tør hun å vise seg i de buksene, de er sikkert kjøpt på Fretex,” er typisk baksnakking av folk som ikke bryr seg om, eller har råd til å følge moten. Motepress gjelder mest for unge, særlig på vår alder, derfor vil jeg si noe om dette.

 

Motepress kan føre til mobbing. Moteriktige mennesker har en tendens til å mobbe folk som ikke kler seg som dem selv.

Mange føler at de må ha kjente merkeklær for å bli godtatt.

F. eks: Miss Sixty, Killah Babe, Buffalo osv… Kjente merkeklær og mye annet bruker mange ungdommer mye penger på hver måned. Hva er vitsen?

Motepress har kommet med tiden. Tidligere, da Ola Nordmann ikke var så rik som i dag, var ikke motepress så utbredt. Det var vanlig at mor sydde klærne, og disse bar barna med stolthet.

I dag blir vi påvirket av tynne isjiasrammede kvinner, som etter beste evne tripper ned catwalken.

Vi ønsker sterkt å se ut som dem, og dessverre får dette følger som anoreksi og bulimi. Med andre ord, motepress kan få langt mer alvorlige konsekvenser enn hva man i utgangspunktet ville trodd.

Det er også faktisk en god del ungdommer som har sin egen stil, noe som jeg har sansen for. Jeg mener at det å presse folk til å bruke mange penger på tøy som de kanskje ikke har lyst på en gang, er noe tull.

 

Min konklusjon er at motepress er et onde i vårt samfunn i dag, noe alt for mange blir utsatt for. Folk bør kunne velge sin egen stil, og unngå stygge blikk og stygge kommentarer av den grunn.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no