Søk i stiler
 

Peter Pan


Morsom historie om Peter som alltid har ønsket å fly.
Sjanger:FortellingLastet opp:03.12.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Karriere
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Peter er 45 år gammel. Han er tynn som en flis, og kommer alltid med et glis.

–Står til. Sier han når jeg møter han, der han kommer halvløpende nedover gata, i et heidundrende hastverk. Alltid koselig.

 

Peter ville bli flypilot som liten gutt. Fly rundt over skyene, helt opp på toppen av himmelen. Han har alltid drømt om dette. Han begynte på skolen, med drømmen i hånda. Helt opp til gymnaset, tviholdte han på drømmen om å fly. Helt til en dag klassen skulle i svømmehallen. På bussturen bortover til svømmehallen, spurte klassekameraten, Hans, om han skulle hoppe fra femmeren. –Femmeren? Svarte Peter med et spørsmålstegn i pannen. –Ja, vet du ikke hva det er, lo klassen i kor. –Nei. Hva er det? Svarte Peter. - Det er der alle skal hoppe fra vel, svarte Alf.

 

Peter, som hadde høydeskrekk. Som ikke en gang turte å sitte på stolen å spise. Men sa at han var interessert i kinesiske skikker. Og satt seg alltid ned for å spise på gulvet. Visste ikke hva han skulle svare. Peter så blindt ut av bussvinduet, med ei tåre i rennende ned over kinnet. Det verste av alt, tenke han, er jo at pilotdrømmen går i vasken.

 

Og slik gikk det. Peter Slengmyr, jobber på Reiersen Regnskap. Der kommer han nok til å sitte ved kontorpulten i evig tid. Arkene lå strødd på pulten, mens han ser ut av vinduet et fly passerer sakte over himmelen, og forsvinner bak ei sky i solskinnet. Peter sine drømmer strømmer tilbake. På slutten av dagen går han inn på rommet til sjefen sin, Kurt. - Tror du jeg kan få et kontor i femte etasje? spurte Peter. - Det skulle vi vel få fikse. Svarte Kurt til hans meget trofaste arbeider.

 

Neste dag kommer Peter igjen på jobben på slaget åtte. Han tar hans papirer med opp på hans nye kontor, og slenger dem ned på pulten. Han går listende bort til vinduet, kikker sånn at så vidt nesetippen kommer seg over vindukarmen. Dette gjorde Peter hver dag i flere måneder, og nå var han så vant til høyder, at han spiser opp på pipa, og sier til naboer og kjente det er en svært vanlig skikk i Bangladesh. En ny dag har kommet, og han er som vanlig på jobb på slaget åtte. Han ser strålene fra solen kyper bortover gulvet, idet minuttene går. Papirene hoper seg opp. Og Peter snur seg raskt og ser nok et fly som flyr, bortover himmelen.

 

Han finner tapen i pultskuffen. Og kikker på papiret. Han taper sammen alle papirene han finner, og lager et stort papirfly. Han setter flyet på vinduskarmen med seg selv oppå, og gir et lite spark i veggen slik at flyet seiler bortover. Flyet seglet bortover lufta, og der seiler han enda, oppe blant skyene høyt oppe på himmelen. Akkurat slik han ønsket.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews