Søk i stiler
 

Jupiter


Fakta om planeten Jupiter.

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:11.11.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Verdensrommet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jupiter er den femte planeten fra sola. Den er den første planeten i det vi kaller det ytre solsystem. Det indre solsystemet består av Merkur, Venus, Jorda og Mars. I mellom det indre og det ytre solsystem ligger det et asteroidebelte. Jupiter er den største planeten, og er derfor oppkalt etter den største og den mektigste guden Jupiter. Jupiter var gudenes konge.

 

Månen bruker 748,5 døgn på en runde rundt Jupiter og er 3-4 kilometer stor. I likhet med mange av de andre småmånene rundt Jupiter er den trolig en innfanget asteroide. Jupiters sterke tyngdekraft påvirker alle objektene i nærheten og kan relativt lett fange inn små asteroider.

 

Asteroider er steinblokker fra 50 m til noen mils størrelse som har svevd rundt i Solsystemet siden dets tilblivelse for 4,6 milliarder år siden. De fleste asteroidene går i bane mellom banene til Mars og Jupiter. Det er nettopp Jupiters tyngdekraft som har forhindret at disse asteroidene kunne samle seg til Solsystemets 10. planet.

 

Jupiter har en diameter på 142800km.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


17.02.2005 15:26

Bra!
0
anbefalinger
ja jeg syntes dette var bra men litt kort kansje.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews