Søk i stiler
 

Kabalmysteriet


Bokanmeldelse fra romanen 'Kabalmysteriet'.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:18.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kabalmysteriet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jostein Gaarder er en norsk forfatter som kommer fra Oslo. Han er opptatt av filosofi og det uttrykker han i bøkene sine. I tillegg til denne ungdomsromanen har han også skrevet "Sofie’s verden" (1991), "Julemysteriet" (1992) og "Bibbi Bokkens magiske bibliotek" (1993). Boka er gitt ut av Bokklubbens barn, og ble tildelt Kulturdepartementets pris og Norsk litteraturkritikerlags pris for beste barne- og ungdomsbok i 1990. Omslagstegneren heter Paul Bonner. Boka har 387 sider og 53 kapitler, og er en bok som er lett å lese til tross for tykkelsen. Boka egner seg mest for ungdom i 12-14 års alderen.

 

Boka handler om en gutt i 13 års alderen som heter Hans Thomas. Han bor i Arendal sammen med faren sin. Moren hans pakket og dro fra faren og han da Hans Thomas var fire år, og siden har de ikke sett noe mer til henne. Etter dette fikk faren små alkohol problemer. Faren var veldig opptatt av filosofi, som Hans Thomas ikke var så veldig begeistret for.

 

En dag fant faren frem et gresk moteblad, med bilde av moren på forsiden. Hans Thomas og faren begynte å snakke om moren, og Hans Thomas fikk frem at moren var reist helt til Athen. Der hadde hun fått jobb som modell for et gresk moteselskap. Det var alt faren viste, og derfor dro de på ferie til Athen for å finne henne. På reisen møter de mange personer og besøker mange steder. Den første personen de møter er dvergen fra bensinstasjonen. Han gir Hans Thomas en lupe som han sier at han vil få bruk for. Og i byen Dorf, treffer han en baker som gir han fire boller. Han fikk beskjed om at han skulle spise bare en om gangen, og bare spise dem når han er alene. Hans Thomas gjør som bakeren sier, og finner en bitte liten bok (Bolleboka) i den ene av dem. Den inneholder en utrolig historie om et land av dverger. De har verdier som i en kortstokk. Og etter som han leser, opplever han merkelige hendelser. Det dukker også stadig opp underlige folk og gjenstander.

 

Boka hopper litt fram og tilbake, og i hvert kapittel hører du litt fra det Hans Thomas og faren opplever, og litt av det som står i "Bolleboka". Du får også høre litt om bakgrunnen til personer som Hans Thomas blir kjent med underveis. Boka var både spennende og underholdende. I tillegg var den også lærerik, jeg ble bl.a. litt mer kjent med filosofi og Europas geografi Boka var også godt skildret, noe som gjør at du kan leve deg inn i reisen deres. "Bolleboka" avsluttet kanskje litt ufullstendig, men det gjorde ikke noe for handlingen. Handlingen blir fortalt av Hans Thomas som "jeg". Det er også brukt en del direkte tale, og vi får vite litt om tanker og meninger som Hans Thomas sitter inne med. Dette er en roman som de fleste sikkert vil like, så hvis dere ser etter en bok, så burde dere prøve denne.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews