Søk i stiler
 

Bly


Bokanmeldelse av Lars Saabye Christensens 'Bly'.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:18.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Bly
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


"En gjennomtenkt og artig roman, med typiske Saabye Christensen trekk"

 

Lars Saabye Christensen fikk sitt gjennombrudd med romanen Beatles, der han tok for seg fire gutters oppvekst i 60-årenes Oslo med The Beatles som forbilde. Dette er fortsettelsen, Bly.

 

Hovedpersonen ifra Beatles, Kim Karlsen, kommer tilbake til Norge etter et lengre opphold i Firenze, Italia. Vel hjemme i Oslo møter Kim sin gamle venn Seb som er dikter og medlem av "Muldvarpene". Han forelsker seg i Vivi som studerer kunsthistorie, og reiser nordover med "Hurtigruta". Kim møter også de andre medlemmene i Beatles - Ola i et kjøleskap og Gunnar i en heis. Boka handler stort sett om det som skjer med Kim etter at han er kommet hjem til Oslo, men flettet inn i romanen får vi historien om Kim i Italia. Kim er noe eldre enn det han var i Beatles, men det har ennå ikke blitt noe av ham ifølge moren. Ingen forstår seg på ham, og Kim forstår seg ikke på dem heller - og aller minst på Vivi. I boken er Vivi beskrevet som piken som går med skjerf i mai og så pen at løvene foran Stortinget steiler når hun kommer gående på Karl Johan.

 

Bly er en mystisk roman uten mystikk, en handlingsfylt roman uten handling og historien om den meget misforståtte, og uforståtte Kim Karlsen, eller var det Elmer Midd?

 

Christensen har virkelig lykkes med denne boken, og man blir virkelig dratt inn i Kim Karlsens verden, for ikke å si Christensens egen verden.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Maria
03.01.2011 19:37

Bra!
1
anbefalinger
Kort, men godt om Bly. Likte spesielt det med Bly er en mystisk roman, men uten mystikk, en handlingsfylt... veldig sant.
Jeg elsket boken selv men stever med å skrive en god oppgave om den, den er for god til å være lett å skrive om, men spennende er det.  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews