Søk i stiler
 

Ivan med skateboardet


Skateboardet til Ivan forsvinner.

Sjanger:FortellingLastet opp:11.03.2004
Språkform:AnnetForfatter:Anonym
Tema:Ungdomskriminalitet
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookDet hadde vært friminutt og klokken hadde akkurat ringt inn til timen. Ivan hadde dårlig tid, for han han hadde vært på fotballbanen og spilt fotball med de andre og måtte løpe så fort han kunne for å nå timen. Det er ikke bare bare å komme for sent til Espen sine timen. Så han løp så fort han kunne, og rakk det akkurat.

 

Han gikk inn i klasserommet og gikk bort til pulten sin. Men så var det et eller annet som ikke stemte. Før han hadde gått ut til friminutt hadde han lagt skateboardet sitt på pulten, og nå var det borte. Han ble steik forbanna og ropte:

”KEM I HELVETES SVARTE FAEN HAR TATT SKATEBOARDET MITT?” Alle ble helt stille å så bort på Ivan. ”Det er borte”, sa han igjen, ”noen har tatt skateboardet mitt mens vi hadde friminutt.” Plutselig kommer Espen inn døren. ”Hva er alt dette bråket”, sa han med en streng stemme. ”Ivan, jeg hørte deg langt ute i gangen”. Ivan unnskyldte seg ovenfor Espen og fortalte hva som hadde skjedd. Espen sukket og gikk frem til kateteret sitt. ”Ok alle sammen, sitt dere ned.” ”Er det noen som har stjelt skatebordet til Ivan, han finner det ikke.”

 

Espen tenker og sier: ”Kan tillitseleven i klassen komme frem?” ”Viljar?” ”Å, er Viljar for sent til timen nå igjen?” ”Nei,” sa Ivan, ”jeg så han rett i sted”. Han begynte å bli lei seg og gikk bort til pulten sin for å sette seg ned. Idet han skulle til å sette seg ned på stolen, fikk han øyet på en lapp. Han tok den opp å leste den. Øynene hans ble større og større og han løp frem til Espen for å vise hva som stod på lappen. Det stod følgende: ” Jeg har tatt skateboardet ditt og gjømt det.” ”Hvis du vil ha det tilbake så må jeg få gifte meg med kjærlighetsgudinnen din, Cathrine.” ”Du vil få tilbake skateboardet under vielsen.” Kos og klem Viljar.

 

Ivan ble sint. ”Jeg må ha det skateboardet i dag, jeg skal jo være med på VM i skateboard i kveld.” ”Jeg er nødt til å snakke med Cathrine.” This could get ugly, tenkte han med seg selv, mens han gikk for å finne henne. Hun hadde matte med Kvam, så det var lett for henne å snike seg ut. ”Cathrine, det er noe jeg må si deg.” ”Du kjenner Viljar, Willy (ler)”, kunne ikke du....eh.....jeg mener.....altså....han fortjener deg mye mer enn det jeg gjør, ja.” ”Det har vi det.” ”Kunne ikke du tenke det å gifte deg med han.” Cathrine så rart på han og spurte: ”Føler du deg ikke helt bra, (kjenner han på pannen), du kjennes litt varm ut.” ”Nei, Cathrine, jeg er helt fin.” ”Å, du er nødt å hjelpe med.” ”Du skjønner Viljar har tatt skateboardet mitt, og jeg får det ikke tilbake før du gifter deg med han.” ”Og en ting til, det må skje idag.” ”Og du vet godt at det er VM i skateboard i kveld, så jeg er nødt og ha det!” Cathrine setter hendene i siden og hode skrå og sier: ”MEG CATHRINE?????” ”MED WILLY, DEN SLASKEN”. ”GIFTE OSS????” (Cathrine tar en ”sister”). Ivan blir veldig skuffet og går inn igjen til timen. Ivan setter seg ned på gulvet i gangen. Men plutselig kommer Tommy forbi. ”Hvorfor ser du så lei deg ut,” Ivan. Og så fortalte Ivan alt som hadde skjedd med skateboardet, Cathrine og Viljar. Men Tommy hadde som alltid gode råd. ”Kunne ikke du selv kledd deg ut som Cathrine og gått å giftet deg med Viljar.” ”Skal jeg kle meg ut som en kjærring,” skrek Ivan. ”E du helt ute på dato?” ”Har du noe bedre forslag selv kanskje??” Det hadde ikke Ivan, så som sagt så gjort.

 

Dagen etter reiste de på Fretex og kjøpte inn masse jente klær og parykker og sminke og alt som skulle til. Så skyndet de seg hjem for å gjøre seg klare til å gå i bryllup.

 

Klokken hadde akkurat slått fem da de ankom kirken. Viljar stod klar med finstasen på og ventet på sin elskede Cathrine. Så ringte klokkene.

(bryllupssangen spilles mens de går opp til alteret.) Plutselig får Ivan ”bruden” øye på skateboardet sitt oppi døpefonten. Han later som ingenting helt til de kommer frem til presten. Idet Viljar letter på brudelinet får han et slag i trynet så han fallet i bakken. Deretter løper Ivan bort å henter skateboardet sitt, river av seg de latterlige klærene og springer ut for å rekke bussen som går til Bjørnarhallen der VM holde sted.

 

Neste dag: skulle Ivan og Viljar hjem til Viljar og se film......!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews