Søk i stiler
 

Mote


Tekst om mote, med hovedvekt på klær.

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:12.02.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mote
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jeg synes ikke det er helt lett å si sikkert hva mote er, fordi du kan dele det inn i så mange retninger. Men i denne oppgaven har jeg valgt kategorien klær. I overgangen fra ungdom til voksen, vil klærne bli ekstra viktige.. Ingen i vårt samfunn, voksne eller unge, kan kjøpe klær helt uavhengig av mote. Moten bestemmer hva som finnes i butikkene.

 

Hvis du sammenlikner moten som var før og den som er nå, er det en del forandringer. Men der er jo noen gamle moter som blir ”in” igjen. For eksempel rutete bukser var veldig ”in” når mine foreldre var tenåringer, den motestilen kommer bare mer og mer tilbake.

 

Ungdommen nå til dags er helt gale, og helt opphengt i mote. Det er så rart at ungdommen blir påvirket av alt de ser og kommer over. La oss ta for oss et eksempel:
De trange buksene som alle skal ha på seg, du skulle jo tro de hadde kjøpt tre nummer for små, men få dem på seg, det skal de!

 

Hver eneste dag er det veldig mange mennesker i landet vårt som blir mobbet. Mange av disse ofrene blir mobbet p.g.a. klærne de går i, for eksempel på skolen. Du kan bli mobbet hvis du ikke har de nyeste klærne som er på mote. Barneombudet vil stanse motepresset ved å kle skolebarna i uniform. En av fire Oslo-borgere er enige. Lærerlaget sier nei.

 

Vi blir påvirket av moten hele tiden. Reklame er den største påvirknings metoden tror jeg. Det er veldig mange som ser reklame på tv, i blader og aviser, på plakater og i butikk vinduene! Du kan ikke unngå å se reklame.

 

Alle blir vel, helt innerst inne, påvirket av reklame og mote. Alle har et forbilde. Det er noe jeg selv kan innrømme!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Elin
15.11.2004 22:06

Bra!
1
anbefalinger
Hey!!!
Kult dette da!!!! Interesant og litt annerledes enn de andre her he he he..... (men du skulle hatt med bilder... fy fy fy) men helt ok!!!!!!!! koz & klem


05.01.2005 12:14

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra.. men du skulle hatt noen bilder. og det håres litt "leksikon" språk. men men.

Siri
30.04.2005 11:15

Bra!
1
anbefalinger
Kul oppgave, håper det er greit at j låner litt av den til min oppgave om reklame.  Smile :-\)

Cecilie M
17.01.2006 10:50

Bra!
1
anbefalinger
Veldig bra oppgave..  Very Happy :-D driver med mote som prosjekt også søkt ejeg på det også kom jeg hit da Very Happy :-D ikke dårlig bare det gitt.. klem


06.03.2006 12:15

Bra!
1
anbefalinger
faan,d va itj d vi villja ha


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews