Søk i stiler
 

Nestekjærlighet eller prestisje?


Om rasisme og nordmenns holdninger
Sjanger:Kåseri
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rasisme
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Jeg har ikke noe imot innvandrere. Hvem har vel det? Støtt og stadig er det innsamlingsaksjoner til de fattige i u-landene. Det går reklame på TV, og bøssebærerne ringer ned dørene våre. De fleste pleier å gi noe, for hvem vil vel ikke hjelpe fattige i nød? Selv pleier jeg å gi en slant, men hva skjer når vi får en utlending helt oppå oss? Da blir plutselig utlendingen en ”svarting”, en inntrenger på vårt territorium og automatisk sett ned på. Et folkeslag med en kultur du pleide å se opp til, har nå blitt en plage i nabolaget. Jeg åpner døra og hva lukter jeg?! En eller annen form for mat, den er i hvert fall ikke norsk. Det er den utenlandske naboen igjen som forpester hele nabolaget med den supre matlaginga si.

 

Samfunnet er sterkt påvirket av rasisme, selv om vi sender en haug med penger til disse ”fattige” virker det som vi ikke tåler å ha de oppå oss. Plutselig hører du noen ungdommer ute i gata skrike ut NFN, ”Norge for nordmenn”. Nazisme, eller bare for moro skyld? Grunnen til at innvandrere får et dårlig rykte kan vi blant annet takke mediene for. Hvis du åpner avisa og leser om en kriminell handling, står det som regel: gjerningsmannen er trolig av utenlandsk opprinnelse. Har vi ikke her solgt skinnet før bjørnen er skutt?

 

Men er innvandrere bare uskyldig? Nei, det tror jeg ikke. De er som alle oss andre. Nå nylig har det blitt bygd en moské på Grünerløkka i Oslo, noe som er veldig positivt. Men tror du ikke de har bedt om å få rope bønnerop hver dag!? De har fått tillatelse på spesielle helligdager, og da stiller de opp med digre høyttalere og skriker ut. Når du først gir dem lillefingeren, varer det ikke lenge før de tar hele hånda. Men har man sagt A, så må man vel si B. Norge er et av landene i verden som har størst giverglede, men er givergleden like stor når vi skal dele landet vårt med våre nye landsmenn?

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Gunnel
12.06.2006 00:16

Bra!
0
anbefalinger
Jeg elsker kåserier og du setter et sensitivt emne på spissen. Kanskje vi skulle se på mennesker som enkelt individer og slutte å generalisere slik som vi gjør.... Ja, jeg tror nok det er mange gode muslimer i Norge og også mange kriminelle. At media beskriver en kriminell som ”av utenlandsk opprinnelse” er objektiv informasjon. Det er det samme som å si ”den tiltalte er en 23 år gammel bergenser”. Er det noe galt i det? Lever vi ikke i et demokrati hvor vi har krav på å vite slike ting? Slutt å klandre media. Media gjør en god jobb! Nordmenn gjør også en god jobb i å hjelpe mennesker i u-land. I tillegg bidrar regjeringen med store summer. Likevel kan folk prestere å si at Nordmenn er rasister og tenker bare på seg selv. Det er takken for tusen-lappen jeg la på bøssen sist gang jeg hadde en bøssebærer på døren!

hey
28.11.2006 20:22

Bra!
0
anbefalinger
Greit det er sant at det er mange kriminelle av utenlandsk opprinnelse, men blir det ikke dumt at media understreker det så GODT? Det skaper bare hat...Det er sant at det står i aviser og sånt at det var en 23 år gammel mann, men at det står hvor han er fra er lite sannsynlig...er han utenlandsk får man alltid vite at det var en 23 år gammel norsk-pakistaner/afganer/iraner etc. Er det en nordmann står det som oftest 23 år gammel mann...Greit ikke alltid..media gjør en god jobb, de sprer viktige nyheter, men de skaper iblandt også hat...Bøssebærere for den slags går ikke alltid rundt for å hjelpe fattige i u-land d kan være andre årsaker også...Det er bra å ha et stort hjerte å legge en tusenlapp, men hvis man skal gå rundt å grine over at folk har prøvd å spre sannheten....hehe! En annen ting..hvis kirkene får lov til å ringe klokker på en søndag bør da muslimer få rope bønnen sin....som du sikkert vet har jo Norge talefrihet, og all slags annen frihet...

Marie
11.03.2008 00:43

Bra!
0
anbefalinger
KJEMPE BRA!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews