Søk i stiler
 

Det norske media


Et kåseri om hva som opptar norsk media.

Sjanger:KåseriLastet opp:28.05.2002
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Media og kommunikasjon
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


”Justin Timerlake vraket Britney til fordel for en av hans dansere”, slik hilser VG meg godmorgen i dag. Verdens Gang, Norges største avis. Hvor interessant er dette for meg? Hvor interessant er det for VGs 1,5 millioner lesere å høre om kjærlighetslivet til en blond 20-åring. For nygjerrighetens skyld søkte jeg på den jenta i den samme avisens nettside, der fikk jeg 413 treff! 413 treff om en popstjerne! Deretter søkte jeg på Allah, min tros sentrum, og bare gjett hvor menge treff jeg fikk. Der fikk jeg 65 treff! Ærlig talt, er en døgnflue av en kjendis viktigere enn en Gud?! I media har det blitt framstilt sånn. Avisen som kjempet mot nazismen har nå blitt tydeligvis tatt sommerferie fra fornuften.

 

Apropos sommerferie, har dere lagt merke til hvordan lærerne blir når det nærmer seg sommerferie?

De er liksom såååååå hyggelige mot oss og så plutselig slenger de karakterbøkene på oss med elendige karakterer og tar ferie. Det virker som de gleder seg til å pine oss på den måten, jaja, det er sikkert den eneste gleden de har! 

 

Men det er ikke bare aviser som har blitt helt hjernedøde, TV2 har også mistet evnen til å skille mellom ren sladder og viktige nyheter.  Det såkalte debattprogrammet, Tabloid, navnet taler egentlig for seg selv, er et veldig godt bevis på dette. Diskusjoner om det nye brudeparets antrekk til bryllupet er selvfølgelig livsviktig! Og debattledere som sier en ting på gårdagens program og forandrer plutselig mening på dagens. De samme debattlederne som liksom skal være nøytrale, men prøver hele tiden å vise seg fram, men nå synes jeg at det er helt greit, jeg! Nå, hva synes dere om at jeg plutselig skifter mening, det er irriterende og forvirrende, ikke sant?! Og hva med dette nye programmet, Absolutte? Å, endelig et helt program om kjendiser og popstjerner, akkurat det vi trenger!

 

Nå har jeg prøvd å dumme ut norsk media for at de tar med overflødige oppspinn, men de trenger også å bli dummet ut for at de sensurerer og filtrerer viktige nyheter. De vil for eksempel ikke vise lik eller annet ”æsj” på lørdagskvelden. Å nei, HJELP, et menneske uten puls, dette har jeg ALDRI sett før og dette er bare såååååå ekkelt, altså! Jeg vil verken se eller høre at 40 000 barn dør av sult hver dag når jeg skal på byen for å kose meg! Jeg koser meg ved å drikke Coca Cola og spise en BigMac, selv om jeg egentlig har mistet matlysten!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Altermann
23.01.2019 10:44

Bra!
0
anbefalinger
Subsribe to PewDiePie


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews