Søk i stiler
 

De tre prinsessene


Et eventyr med tre prinsesser, tre prinser og halve kongeriket.
Sjanger:EventyrLastet opp:08.05.2012
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Eventyr
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det var en gang tre prinsesser som levde i ett stort tårn. Der skulle de tre prinsessene ligge til det kom tre prinser som skulle redde prinsessene. Som belønning skulle de gifte seg med hver si prinsessene og bli prins over ett halvt kongerike. På veien til tårnet var det tre store troll som prinsene skulle passere. Ingen hadde klart dette før.

 

Prinsene suste mot de slemme trollene, og kuttet halsen med sverdene sine. Trollene falt ned på bakken, slik at fjellene ristet. Prinsene nådde opp til tårnet. Da de var oppe i tårnet, så de tre vakre, unge prinsesser som sov. I hånden deres låg det en blomsterbukett med et brev i. I brevet stod det at prinsene måtte velge hvem av prinsessene de ville ha. Det stod at den ene prinsessen var flink til å kjøpe klær, den andre var smart, og den tredje var rikere enn de to andre. Dette var en vanskelig avgjørelse, fordi alle prinsene ville ha den tredje prinsessen. Alle ville ha pengene og prinsessen. Så våknet de tre prinsessene opp. De spurte om prinsene hadde bestemt seg for hvem de ville ha. Alle prinsene svarte at de ville ha den tredje prinsessen. De to prinsessene godtok det, men de var nødt til å dele rikdommen som den tredje prinsessen eide. Dette ville ingen av prinsene gjøre.

 

De tre prinsene bestemte at den styggeste prinsen av de skulle få den første prinsessen som var flink til å kjøpe fine klær. Den dummeste prinsen skulle få den andre prinsessen som var smart, og den fattigste prinsen skulle få den rikeste prinsessen. Prinsene tok med seg prinsessene og giftet seg med dem, og fikk hvert sitt halve kongerike. Nå var ingen av prinsene verken stygg, dum eller fattig. Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Papagøye
19.05.2012 21:41

Bra!
9
anbefalinger
veldig morsomt eventyr  Very Happy :-D

martine
20.05.2012 14:06

Bra!
2
anbefalinger
jeg fikk 5- på dette eventyret  Smile :-\)

bra
30.01.2017 18:14

Bra!
0
anbefalinger
kult og morsomt eventyr. kunne gjerne hatt utbrodert det litt.....men fortsatt veldig morsom og fin.

Hussein
29.03.2018 21:32

Bra!
0
anbefalinger
veldig morsomt eventyr


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews