Søk i stiler
 

Svik


Sjokka over uttaling om språkform. Gir oppleving av å verta krenka langt inn i sjela.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:22.12.2011
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Bokmål/nynorsk
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Kjenner raseriet. Det skjelv innvendig. Kjenner vondt i magen og det bevrar i fingre og nedover føtene. Dette er eit direkte angrep. Eit stygt angrep. På identiteten til halve befolkninga. På sjølve urhavet. På våre forfedre. På grunnvollen som våre liv her i Noreg er bygt opp på. På stoltheita. Korleis kan nokon vera so inn i pokkers idiot? Som han der rogalendingen som i dag via S-OL-sida på internett går til direkte angrep på nynorsk og dreg særs tilbakeståande slutningar om vårt eige språk, vårt eige opphav! Korleis kan det gå an å vera so dum? Og attpåtil stille seg fram i ei avis med slike ”kleine” samanlikningar som ikkje liknar på noko. Og no har dei also teke fram dette på framsida overalt. Dette andletet som visar seg bak desse ”kleine” orda ser akkurat like ”kleint” og låkt ut som dei grusomt sårande orda han uttalar.

 

Eg er i eit slags sjokk. Eit vakuum. Er det verkeleg mogleg? Å gå ut med eit slikt monstrøst uttale og ei slik monstrøs samanlikning om noko som er so grunnleggande betydningsfullt som det vakre språket vårt, ja det er nesten verre enn alt anna. Fy for ei skam av han derr rogalendingen. Med den uttalen om språket i vårt land spyttar han på sitt eige land.

 

Frustrert, sjokka og rasande.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews