Søk i stiler
 

Herman


Kort sammendrag av boken Herman
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:10.11.2001
Språkform:BokmålForfatter:
Tema:Herman
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Forfatter: Lars Saabye Christensen
Forlag: CAPPELEN
Utgitt: 1988

I Historien møter vi 11 årige Herman Fulkt som bor i Frogner-parken. Faren til Herman er Kranfører og sier til Herman at en dag skal han få være med å se verden, men Herman har ikke så veldig lyst til å være med. Moren, som jobber i en vanlig kolonial butikk prøver å støtte Herman så godt hun kan og forstår at Herman ikke har lyst. Familien Fulkt har en god sans for humor og Herman ser ut til å ha arvet humoren fra foreldrene. Herman ser ut til å leve et ganske normalt liv, helt til han får en hårsykdom. Han har ikke mange venner og når han får en hårsykdom i tillegg blir han ikke akkurat mer populær. I klassen Til Herman går en jente som heter Rudi. Hun har rødt hår, noe som Herman elsker.


Hermans beste venn er hans Bestefar som ligger på et gamlehjem. Bestefaren sier at han venter på å dø og i mellomtiden forteller han mange gamle historier og lærer Herman en del ting.

Naboen til familie Fulkt er en gammel svenske med alkoholproblemer. Han ber ofte Herman pante tomme ølflasker for han, men Herman greier å finne på en unnskyldning for å ikke gå. Herman kaller derfor naboen for Panten. Herman tilbringer en del tid hos Panten. En dag får Panten for mye alkohol og kjøres på avvenningskur.

En dag når Herman skal klippe seg hos ”Tjukken” oppdager tjukken en bar flekk på hodet til Herman. Tjukken sier ikke noe til Herman , men venter heller med å si det til moren. Foreldrene til Herman er veldig snille mot ham og han skjønner med en gang at det er noe galt.

En vanlig dag på skolen da Herman hadde gym oppdaget han at han hadde en bar flekk på hodet. Herman blir veldig sint på foreldrene og kaster en kam som faren hadde gitt han et par dager før. Så må Herman til doktoren. Det blir da fremvist at han har en hårsykdom og at han kommer til å miste håret helt. Ifølge legen kan en årsak til hårsykdomen være stress, og da kommer det fram at Herman har vært nervøs for å være med faren opp i heisekranen. Faren blir da selvfølgelig veldig skuffet , men prøver å ikke vise det. Deretter starter jakten på en parykk. De går til Tjukken og han sier han skal skaffe en super parykk til Herman. Det tar litt tid før han får denne parykken, fordi den kommer fra Afrika. I mellomtiden får Herman en parykk som klør og han er ikke så veldig begeistret for den, han bruker heller lue.

På Julaften dør Hermans beste venn og Herman blir veldig lei seg. Noen gutter i klassen som stadig vekk plager Herman, får han til å bli med på rampestreker. Herman knuser da et vindu
og binder fast døren til en gammel dame. Guttene tar til slutt på seg skylden, når rektor finner ut om rampestrekene. I slutten av boken ser vi at Herman begynner å like seg selv igjen. Han synes skallen er fin og myk å ta på. Det siste vi får vite er at Panten kommer hjem fra avvenningskuren og han er blitt ”frisk” igjen.
Herman er en bra og morsom bok til tross for det barnslige omslaget. Den er lettlest og ikke så veldig lang. Det forfatteren antakeligvis prøver å få fram er at ingen er perfekte, og at man burde fokusere mer på de indre egenskapene hos et menneske, ikke bare på de ytre

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Inger-Lise
26.04.2006 18:54

Bra!
5
anbefalinger
Bor bestefaren på gamlehjem? Jeg trodde han bodde i 4. etasje..

MegaKuk Kannon
28.03.2017 12:11

Bra!
5
anbefalinger
Denne bok er jævli bra. Så bra at e får kuk i bagetten min. Anbefalt for terrorister i alle aldre. Cyka Blyat.

WTF?
02.01.2008 17:08

Bra!
4
anbefalinger
Historien møter vi 11 årige Herman Fulkt som BOR I FROGNER PARKEN. Hva faen, har du drukki ellerno

Meg =)
16.05.2006 13:24

Bra!
3
anbefalinger
"...en jente som heter Rudi"... Jenta heter Ruby, ikke Rudi  Wink ;-\)


05.09.2004 11:25

Bra!
0
anbefalinger
dette var et greit referat =o)

FarenDinErHomse
11.04.2018 10:08

Bra!
0
anbefalinger
Denne boken suger like mye som hunden min suger min kuk. Kjæresten min har alltid lys til å knulle med hunden bare tar over you know? Uhhh hva snakket jeg om igjen? Å ja Herman, denne boken gir meg lys til å hoppe inn I lava.
(_)_)::::::::::: Very Happy :-D~~


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews