Søk i stiler
 

Den kalde krigen


Oppgave om den kalde krigen.

Sjanger:ArtikkelLastet opp:11.03.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Den kalde krigen
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Som den kalde krigen, konflikten mellom vestmaktene anført av USA og Sovjet, var dette mellom 1945 og 1980. Det har blitt gjort i flere tiår på begge sider av politisk, økonomisk og militær innsats til krig, påvirkning av andre verden lager inneholde eller undertrykke.

Den konflikten mellom de to systemene dukket opp i ideologiene, i deres våpen kappløp, økonomi og utviklingen i kultur, sport, vitenskap og teknologi, av supermaktene og deres allierte.

Den kalde krigen var definert annerledes i fortiden. Selv om vi nå generelt forstått blant nesten hele perioden fra 1945 til sammenbruddet av Sovjetunionen i 1991, ble henvist til før 1989, vanligvis bare i perioden fra ca 1947 til 1972 i perioden av den kalde krigen.

Den kalde krigen var dagen for en global konflikt som begynte i 1917 med den russiske Oktoberrevolusjonen revelusjon under Lenins ledelse, flyttet den russiske krigen til å være der vestlige styrker på revolusjonære side i 1920 og 1930.

Den anti-Hitler siden 1941, dekket konflikt fra tid til annen. I etterkrigstiden var forskjellene i mål og interesser ut av supermaktene i omorganiseringen av verden og ledet av Europa i to fiendtlige forbundet med militære allianser: NATO og Warszawa pakten landene.

 

Andre sammen henger med den kalde krigen:

 

Cuba-krisen

Cuba-krisen er en situasjon av atomvåpen mellom sovjetunionen og USA. Med det så mener jeg at begge parter hadde atomvåpen men det var ingen atomvåpen som ble sprengt i sammenhengen av problemene mellom USA og Sovjetunionen. Men det ble som mest alvor når USAs president J. F. Kennedy så sovjetiske soldater sette opp utskytningsramper for atomvåpen.

 

Dette er det nærmeste jorden har vært atomkrig og total ødeleggelse. Men grunnen til at rakettene ble satt på Cuba var siden USA var så overlegene med atomvåpnene sine, derfor var den eneste måten å balansere dette på var å sette atomvåpnene nærmere USA. Dette skjedde aldri siden båten med rakettene fra sovjetunionen ble sagt at måtte snu ellers ble det atom krig.

 

Etter at båten snudde lovet J. F. Kennedy at han skulle fjerne sine kjernefysiske raketter i Tyrkia, etter denne krisen var det en lang tid der vanlige folk ble mindre redd for atom krig mellom supermaktene.

 

Vietnamkrigen

Vietnamkrigen varte fra 1955 til 1975, denne krigen startet med at Nord-Vietnam gikk inn i Sør-Vietnam. Dette var også en del av den kalde krigen siden Nord-Vietnam ble støttet av kommunistiske land som Sovjetunionen mens Sør-Vietnam ble støttet av anti-kommunistiske land som USA.

 

Grunnen til dette var at USA mente at hvis Vietnam ble kommunistisk ville en ”dominoeffekten” skje med land rundt Vietnam. Og vist hele Østen ble kommunistiske ville vestlige anti-kommunistiske land slitt i den kalde krigen.

 

Slutten av den kalde krigen

Sovjetunionen kjempet en stadig mere frustrerende kamp i Afghanistan. Samtidige økte kostnadene på våpenkappløpet med USA der for ble det en dårlig økonomi i de kommunistiske landene, dette var en grunn til at den kalde krigen endte.

 

På slutten av 1980-tallet, da den sovjetiske president Mikhail Gorbatsjov introduserte preformene perestroika og glansost. Men den kalde krigen sluttet med at sovjetunionen kollapset i 1991.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Galterud rådgiver
20.10.2016 16:16

Bra!
15
anbefalinger
@mohammedeqbalabdulsattar vis du fortsetter med dette tullet må du nemlig ta en prat med meg etter skolen.

anonymous
07.12.2011 22:43

Bra!
8
anbefalinger
dette var veldig bra fatkta men veldig kort fortalt!

Trøndish
20.03.2012 17:25

Bra!
7
anbefalinger
Dette var forferdelig dårlig norsk. Direkte oversetting fra engelsk antar jeg.

navn eller nick:
20.10.2016 16:20

Bra!
2
anbefalinger
Han gætta deggggggggLegg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews