Søk i stiler
 

Chuck Berry


Biografi om musikkpioneren Chuck Berry.
Sjanger:BiografiLastet opp:09.03.2011
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Født Charles Edward Anderson Berry den 18 oktober, 1926. Chuck Berry var en av de første som spilte rock’n’roll da den dukket opp på 50-tallet.

 

Han ble arrestert 18 år gammel for væpnet ran. Han og noen kamerater var på biltur, bilen deres brøt sammen, og de brukte en ødelagt pistol til å true til seg bilen til en i en annen bil. Chuck slapp ut fra ungdomsfengselet på 21-årsdagen i 1947.

 

Chuck giftet seg med Themetta Suggs, også kalt ”Toddy” i oktober, 1948. Han jobbet som vaktmester og på bilfabrikker. Men han tjente også penger ved å spille gitar og I 1953 var han med i Johnnie Johnson Trio.

 

I mai 1955 var Berry i Chicago. Her traff han Muddy Waters som introduserte ham for Leonard Chess i plateselskapet Chess Records. Han fant ut at Berry var en passende artist for å treffe nye publikumsgrupper.

 

I 1959 kom han i fengsel igjen, og denne gangen for å ha ansatt en 14 år gammel jente som han hadde møtt i Mexico, i garderoben på nattklubben hans. Jenta fikk senere sparken. Da hun ble arrestert for prostitusjon, ble Berry arrestert for å ha brutt the ”Mann Act”, som sier at det er ulovlig å ta med kvinner over delstatsgrensene i USA i den hensikt å utøve ”umoralsk aktivitet” (som prostitusjon). Han ble dømt til 5 års fengsel og 5000 dollar i bot.

 

På 1970-tallet gjennomførte Berry en rekke turneer. Han reiste gjerne alene, bare med sin egen Gibson-gitar.

 

1979 havnet Berry i fengsel for tredje gang. Denne gangen på grunn av manglende skatteinnbetaling.

 

I 1990 ble det sagt at det var installert videokameraer på kvinnetoalettene i to restauranter Berry eide i St. Louis. 59 kvinner anla felles sak. Tvisten ble løst ved at Berry betalte ut erstatninger anslått til noe over 1,2 millioner dollar.

 

Kilde: Wikipedia


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews