Søk i stiler
 

Meningen med livet


Bokanmeldelse av 'Menignen med livet' av Arne Berggren
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:16.03.2001
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Meningen med livet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Aldo Monrad er 16 år. Han er alene hjemme. Moren og faren er i Sverige. Han ble tilbudt å være med, men han syntes han er for gammel til å være med. Han nekter plent, i stedet vil han være hjemme og fundere på livet. Historien veksler mellom et brev til Gud, virkelighet og dagdrømmer om å bli voldtatt av hundrevis av spretne kannibal-kvinner. Aldo er også forelska i Tara, jenta som går en klasse under han. Han kan se henne fra klasserommet sitt, og drømmer sterke om hun noen gang ville ringe han.
Moren og faren er bekymret for Aldo, og ber han om å holde seg unna bråk. Men Aldo er veldig nysgjerrig på ting, og roter seg oppi mye rart. Blant noen av tingene kan vi nevne en kåt mann fra Holmenstrand og fyllesjuke av egglikør. Etter mange desperate forsøk for å finne seg selv blir Aldo sendt til psykiateren Steinar. Han prøver å hjelpe Aldo, men Aldo mener han ikke har noen problemer i det hele tatt.

Aldo har også funnet den hemmelige skuffen til faren sin. Der finner han brev fra en eller annen Beathe. Aldo prøver selvfølgelig å finne desperat ut hvem denne mystiske kvinnen i faren sitt liv var. Vet moren hans om det? Aldo Sherlock blir sendt på saken, men klarer han å finne henne?

Boka er usedvanlig morsom, og alle de rare påfunnene og tanke til Aldo er helt bisarre. Jeg satt å lo meg i hjel når jeg leste det, og fikk rare øyne når jeg skratt lo på bussen. Ikke noe rart i jeg lo. Boka er jo hysterisk. Noen ganger kan man føle seg igjen i boka, og med Berggrens forklaring på Aldos syn på verden gjør det enda mer realistisk.
Boka skal være et symbol på at når man er i stadiet puberteten er det ikke alltid like lett å finne seg selv. Heller ikke andre. Med kåte drømmer, tilsnakk fra den kåte onkel Affe og et personlig langt brev til Gud må boka bare være full av klisjeer. Men klarer Aldo å finne seg selv i alle de problemene han lager? For å finne det ut, må du lese boka. Denne boka må du bare lese.

Arne Berggren er født i Oslo i 1960. Han debuterte med en novellesamling for ungdom i 1991. I 1992 fikk han Kritikerprisen for ungdomsromanen Stillemannen.
Han har skrevet en rekke bøker, deriblant flere barnebøker. Forfatteren er en av våre mest kjente ungdomsbokforfattere. Han debuterte som dramatiker med stykket Sexy i 1998.
Berggren er oversatt til flere språk og han er også kjent som musiker og komponist for bandet Dronning Mauds Land.
I dag er han kreativ leder i reklamebyrået Filadelfia.

Bibliografi
- Frøken brenner! (Ungdomsnoveller, 1991)
- Stillemannen (Ungdomsbok, 1992)
- Vanessa (Ungdomsbok, 1993)
- Instamatic (Roman, 1994)
- Den ømme morderen (Ungdomsbok, 1994)
- Hva avholder nordmenn fra biavl? (Essays, 1995)
- Kornetten (Ungdomsbok, 1995)
- Dronningen (Ungdomsbok, 1996)
- Fisken (Ungdomsbok, 1997)
- Weekend (Filmmanus, 1998)
- Det sorte skipet (Barnebok, 1999)
- Meningen med livet (Ungdomsbok, 1999)

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ole Emil
04.05.2004 20:03

Bra!
1
anbefalinger
Den boka er RÅÅÅÅ


01.04.2008 13:09

Bra!
0
anbefalinger
Hei dere surpomper Razz :-P Mener det ikkje men det er sant Razz :-P

pjoulthefoul
11.03.2015 13:29

Bra!
0
anbefalinger
jævla bra jobba guttar


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews