Søk i stiler
 

- En appell til lærere


Hvordan lærere oppfører seg, og er, og hvordan skolesystemet her i Norge fungerer.
Sjanger:EssayLastet opp:19.02.2010
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Lærere
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Det er mer enn bare trynefaktor som irriterer meg med norske lærere.

 

Norske lærere mangler forståelse for stil og estetikk. Et godt eksempel på det er at når lærere går med to forskjellige sokker som absolutt ikke passer sammen. Tyggissmatting og fjortis oppførsel tar seg heller ikke så jævelig godt ut når man skal styre en klasse. Når du har en gjeng med tenåringer samlet i et lite rom med drit dårlig ventilasjon så må man forstå at en autoritets persons barnslige oppførsel ikke vil bli tatt seriøst av elevene, og de vil dermed oppføre seg i likhet med sine inkompetente lærere. (monkey see, monkey do).

 

For eksempel en dag så hadde vi en lærer som hadde gitt opp timen helt, han leste avis istedenfor å prøve å undervise oss, derfor kunne vi da gjøre hva vi ville og det ble vilt kaos.

 

I tillegg er det så jævlig vanskelig å komme fra et muslimsk land og komme til Norge hvor lærerne kler seg i stramme klær og løper rundt og strutter med rumpene og puppene sine for de tror det er så jævlig kult. Jeg lurer på hvordan man skal kunne konsentrere seg under slike omstendigheter. Enhver tenåringsgutt vil velge å se på pupper istedenfor tavla bak dem – dermed lærer de ikke mye mer enn bittelitt anatomi.

I Norge har man ikke fritt skolevalg, staten bestemmer hvor man skal gå på skole. Og i og med at det er slik trenger ikke skolene og konkurrere med hverandre, hvilket fører til at lærerne slipper og jobbe hardt for å beholde jobbene sine. Altså fører et slikt system som vi har i Norge til at enkelte lærere blir late. Det er også i dag veldig enkelt og komme inn på lærerutdanningen noe som fører til at nivået på alle lærerne ikke nødvendigvis er så veldig bra.

 

I andre land som Sverige og Amerika er det på de fleste steder sånn at pengene følger eleven, som vil si at man kan velge selv hvilken skole man vil gå på derfor må skolene gjøre sitt beste for å lokke til seg så mange elever som mulig. Og det gjør de ved å forsikre seg om at de har de beste lærerne og de mest attraktive tilbudene å tilby elevene.

 

Det jeg hadde fokusert på hvis jeg var lærer det er å kle på meg riktige klær til riktig tid. Jeg ville også ha fokusert på å vite hva jeg snakker om i timen. Jeg ville også ha tatt hensyn til at klassen er flerkulturell og jeg ville ha prøvd å lære elevene til og respektere hverandres forskjeller og lært dem til og samarbeide. Og hvis jeg som en lærer skulle ha gitt elevene mine i oppgave å skrive et essay, så ville jeg ha fokusert på å lære dem hva et essay er og hvordan man skriver et bra essay før jeg lot dem sette i gang med oppgaven.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

I
23.03.2010 18:26

Bra!
54
anbefalinger
Hei! Morsomt essay!  Smile :-\) og som nevnt ovenfor, veeeldig bra avsluttning. Men, det er en ting som provoserer meg. Der du nevner at det er vanskelig å komme til Norge fra et muslimsk land.. Jeg skjønner ikke hva du mener her? Mener du at du driver å stirrer på lærerne? Jeg tror lærerne kler seg i det de er komfortable med. De menere jo ingenting med det, dersom de bruker intilsittende klær.. Jeg syns det er noe galt med ditt syn på kvinnlige lærere.. De er ikke noen objekter du skal studere, det burde ikke være noe problem for deg å la være..  Confused :-\? Her i Norge skal man kunne kle seg slik man vil til en viss grad. Du kan jo ikke kle deg veldig utfordrende dersom du har en autoritær og serriøs stilling, men å bruke inntilsittende klær er ikke utfordrende. Utrigning pleier heller ikke å være det. Jeg mener du burde respektere dette.. Jeg er litt usikker på om du virkelig kan mene dette her.. Eller er det ironi jeg ikke skjønner?

Morad
15.02.2011 16:03

Bra!
36
anbefalinger
Håkon, Jeg vil ikke bli en forfatter* uansett.

Marie
26.08.2010 18:59

Bra!
27
anbefalinger
Dette er vel et kåseri? Essay er mer formelle og har en bestemt struktur, som jeg synes mangler her. Ellers veldig bra  Smile :-\)

...
24.10.2010 23:23

Bra!
24
anbefalinger
bra slutt på essayet ja... det ser i hvert fall ikke ut som om læreren din lærte deg det før du satte i gang...

Tora
18.05.2010 09:54

Bra!
23
anbefalinger
Til I. Essay har faktisk meninger fra forfatter, altså det var forfatterens mening. Du kan ikke si det er feil å mene det fordi du har et annet syn.


10.11.2011 21:19

Bra!
20
anbefalinger
HAHA! Herlig. Nesten så jeg vurderer å gifte meg med personen som skrev den fantastiske poengfulle teksten der.


19.05.2010 17:41

Bra!
19
anbefalinger
Dette var et fantastik essay. jeg er 100% enig med deg, når du snakker om norsk skole system og skole miljø. godt skrevet. ha en fin dag

Morad
15.02.2011 16:01

Bra!
16
anbefalinger
Jeg skrev den da jeg gikk i 8.klasse!  Smile :-\) Karakter: 4/5  Smile :-\)

mann
18.04.2013 22:46

Bra!
16
anbefalinger
Helt objektivt. Jeg synes ikke at essayet ditt ble noe særlig. Ser ikke hvordan du kunne ha fått 5, for denne ser etter min mening ut som en klar 3er. Ikke noe sterk 3er heller. Flere grunner. Du har en viss grad av refleksjon. Strukturen er derimot svak, men et greit ordforråd. Selve argumenteringen ser etter min mening litt tvilsom ut. Du begrunner ikke nok, og setningsoppbyggingen er ikke den beste. Det jeg derimot ser, er at du har potensial til å oppnå en hvertfall over gjennomsnittet bra karakter hvis du jobber. For denne teksten kunne etter min mening blitt bra med litt bearbeiding, og noen omformuleringer. Til slutt, så tror jeg nok at det teller positivt hvis at du ikke har en så negativ tone i tekstene dine i framtiden Smile :-\) Jeg respekterer andre sine meninger, men her virker det som om at du bruker dem til å provosere. Det kan nok dra mere ned enn du aner.

Sofie. K
11.10.2013 08:30

Bra!
16
anbefalinger
Nordmenn tror de er sååå bra at de ikke engang tåler litt kritikk... det han skriver om er helt sant, lærere i norge er helt på tryne! De forskjellsbehandler, favoritiserer, mange av lærerne er så utrolig naive at hvis du sier at klassen pleier å ha friminutt når de vil så tror de på deg. Andre lærere klarer ikke å lære bort en dritt fordi de er sjenerte og usikre på seg selv og blir mobbet av klassen. En skikkelig god lærer må være veldig selvsikker! Og iforhold til andre land så er nivået på undervisningen en av de verste eller den verste i hele europa! Dra til hvilket som helst land i europa, litauen for eksempel da, der har de beinhard undervisning. Der finnes det ikke folk som får spesial program, (nesten) fordi undervisningsnivået er såpass høyt.......


10.02.2013 16:18

Bra!
15
anbefalinger
Hvordan får du dette til å være et kåseri?

K
06.02.2011 17:26

Bra!
13
anbefalinger
tror at teksten din ligger rundt på 3-4 og eg synst også at den virker mer som en kåseri.


14.12.2017 08:52

Bra!
11
anbefalinger
det er mye her som er riktig, det må være konkurranse for å ikke bli fornøyd. men du må skjønne at hvis du skal lære så må du være villig til å lære. Kan ikke legge skylden på noen andre at du ikke kan det du skal til eksamen. Men mye av det du sier er riktig og trengs og ta opp på en bedre måte enn dette.

Anonym mann
09.02.2011 09:20

Bra!
10
anbefalinger
Til bruker/kommentator: I

Sitat: Hei! Morsomt essay! Smile :-\) og som nevnt ovenfor, veeeldig bra avsluttning. Men, det er en ting som provoserer meg. Der du nevner at det er vanskelig å komme til Norge fra et muslimsk land.. Jeg skjønner ikke hva du mener her? Mener du at du driver å stirrer på lærerne? Jeg tror lærerne kler seg i det de er komfortable med. De menere jo ingenting med det, dersom de bruker intilsittende klær.. Jeg syns det er noe galt med ditt syn på kvinnlige lærere.. De er ikke noen objekter du skal studere, det burde ikke være noe problem for deg å la være.. Confused :-\? Her i Norge skal man kunne kle seg slik man vil til en viss grad. Du kan jo ikke kle deg veldig utfordrende dersom du har en autoritær og serriøs stilling, men å bruke inntilsittende klær er ikke utfordrende. Utrigning pleier heller ikke å være det. Jeg mener du burde respektere dette.. Jeg er litt usikker på om du virkelig kan mene dette her.. Eller er det ironi jeg ikke skjønner?

Får det første, er du en dame/jente, eller mann/gutt? Hvis du er dame/jente, sier jeg en ting: Du skulle bare visst!

Kochai, j17
04.12.2013 03:43

Bra!
10
anbefalinger
God tekst med tanke på at den er skrevet av en 8. klassing, garantert en 4er, kanskje 4+. Visse ting trekker ned -- deriblant mangelen på formelle krav, og andre ting trekker opp -- gode poeng, personlig preg og en jevnt over god tekst med interessante poeng. Den har virkelig potensiale til å bli en sekser med litt bearbeiding.

For øvrig forstår jeg ikke hvorfor noen av de som kommenterer reagerer på forfatterens poeng, og at det vedkommende skriver er "for provoserende" -- som om det er av betydning i det hele tatt. Forfatteren har valgt en kritisk, ironisk tone som kan oppfattes som provoserende -- og beholdt den ut teksten. Det er det viktigste.

Det essayet derimot mangler er en mer utforskende tone, og en mindre bastant konklusjon -- som vitner mer om et kåseri. Men likevel en imponerende tekst med tanke på alderen.

Cecilie
20.05.2010 21:19

Bra!
9
anbefalinger
Elsker avslutningen din, men syntes du har noen rare argumenter oppe i teksten. Men veldig bra!

2017
30.01.2017 12:41

Bra!
9
anbefalinger
NOEN FRA 2018 HER?!?!


10.10.2010 14:14

Bra!
7
anbefalinger
Hei de er dritt kull, jeg likt veldig god oss de er santt du har skrivte ,jeg hadde en Englisk lærer hun kommet neste hverdag med stramme klær, veldig bra  Very Happy :-D  Smile :-\)

wre
20.03.2010 19:25

Bra!
6
anbefalinger
Dritbra avslutning på teksten!  Very Happy :-D

te
07.01.2011 11:12

Bra!
6
anbefalinger
bra

Ilse
23.03.2010 11:14

Bra!
4
anbefalinger
Da jeg begynte å lese denne teksten syntes jeg først den va litt usaklig. så ble jeg mer enig me deg, og så måtte jeg bare le, for du har greid å få til et fantastisk bra poeng på slutten! Hurra!  Very Happy :-D

Kamilla
07.06.2010 17:40

Bra!
4
anbefalinger
Hei du !
Veldig bra essay! Likte den kjempe godt !!! Tuuusen takk for all hjelp! Var til stor hjelp for meg. Brukte den til inspirasjon til min egen essay, å den fikk jeg 6'er på  Very Happy :-D

hussain
24.02.2015 09:16

Bra!
4
anbefalinger
bombe dårlig

Stol
08.04.2015 10:32

Bra!
4
anbefalinger
Unødvendig bruk av ordet jævlig.

Lærer, 31
08.12.2015 22:30

Bra!
4
anbefalinger
Jeg mener at denne stilen er fornærmende mot mange lærere, selv om ikke alle egentlig kler seg i stramme klær osv. Din noob

Torgeir
17.10.2016 11:15

Bra!
3
anbefalinger
Sykt hvor rasistiske nordmenn er

Torgeir
17.10.2016 11:17

Bra!
3
anbefalinger
Sykt hvor rasistiske nordmenn er

Jansi
14.10.2013 10:10

Bra!
2
anbefalinger
https://www.facebook.com/jatilwikestad?fref=ts
sjekk ut detta!

ha
30.01.2015 06:33

Bra!
2
anbefalinger
bra skrevet 😊

Magnus
27.01.2016 20:01

Bra!
2
anbefalinger
Mange gode poeng, det norske skulesystemet opnar for at lærarar ikkje nødvendigvis har eller treng den kompetansen ein gjerne set pris på. Noko du kunne gjort betre var å bruke mindre banneord og heller formulere deg meir profesjonelt, på den måten vil argumenta dine få meir truverd og slagkraft. For å ha innverknad på andre mottarar enn 14-åringar bør du heve språket og strukturen nokon hakk, men dette betyr ikkje at poenga dine ikkje er bra. Dei er reflekterte og gode!

Pjolter
27.04.2016 10:09

Bra!
2
anbefalinger
Du er ikke den bra tekst


30.04.2016 15:08

Bra!
2
anbefalinger
Jeg syns essayet ditt er bra, ikke kjempebra, men bra. Alle mennesker har noen svake og noen sterke sider ved seg, og dette er kanskje noe du må jobbe litt mer med. Jeg vil bare si hold kjeft til alle lesere som har lest dette innlegget, og kommet med dårlig og rasistiske kommentarer, dere er sikkert ikke noe bedre.

mr. filosof
23.05.2016 22:04

Bra!
2
anbefalinger
bra tekst! kansje norge har det beste skolesystemet i verden, men det kan bli mye bedre

binym
17.10.2016 11:17

Bra!
2
anbefalinger
helt enig med deg Torgeir

Torgeir
17.10.2016 11:18

Bra!
2
anbefalinger
Sykt hvor rasistiske nordmenn er. Du som fjerner kommentarene mine, slutt. Det her skal stå her, det her er ren fakta. Burde søren meg skjerpe dere

WOWOWOOWOWOWO
30.01.2017 12:41

Bra!
2
anbefalinger
LISSOM DETTE ER SUPER RASISME OMFG!!!!1

jannike
21.01.2018 21:08

Bra!
2
anbefalinger
Hei, jeg ser du uttrykker mye sinne i teksten din og den er dermed veldig subjektiv. Jeg tror du må lese kriteriene ein gang til. Da finner du ut at man skal være mer objektive i et essay og feks komme med både positive og negative sider. Det du har skreve ville jeg heller kalt et leserinnlegg.


03.04.2018 00:22

Bra!
2
anbefalinger
Syntes teksten din var morsom og veldig relevant faktisk, jeg hadde den samme læreren på ungdomsskolen😅. Jeg syntes s teksten burde være litt mer reflekterende, kanskje pundre litt over hvorfor læreren din oppfører seg slik. Neste gang du skriver et essay prøv og angrip observasjonene dine med undring istedenfor aggresjon så vil teksten din bli tusen ganger bedre med en gang  Smile :-\).
PS jeg er ingen lærer det er bare mine to cents on the text 😉.

kåre anders
10.10.2019 12:41

Bra!
2
anbefalinger
hei! nå skal jeg skrive en appell. det er kos. Meget meget kos! det er en hai som skriver dette. hehe. jeg er kulere enn deg.

kurd
06.02.2013 23:30

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra essay!


05.05.2013 18:17

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra

Anna
24.02.2015 18:12

Bra!
1
anbefalinger
YEEEY er ikke den eneste som leser dette i 2015! wooow! Bra tekst! Enig med deg!

Håkon G14
10.04.2015 10:25

Bra!
1
anbefalinger
Veldig bra tekst. vi har esseyskriving i Norsk og jeg sliter. Du har skrevet en tekst som læreren min ville gidd en 6-er på
Veldig Bra Sjrevet!  Smile :-\)

Elev
19.05.2015 22:32

Bra!
1
anbefalinger
Jeg er enig den norske skolen er dritt og jeg ser mange lærere på sånne sider som dette disser oss for å si vår mening. Leverte du det inn til en lærer? (Hvis du gjorde det👍 Wink ;-\) man skulle tro annet om et land som Norge, de fleste blir kanskje sjokkert

Pæssi
19.11.2015 13:32

Bra!
1
anbefalinger
haha beste jeg har lest


14.12.2015 12:21

Bra!
1
anbefalinger
Utmerket! Veldig bra at du tar seriøse hendelser som er aktuelle i de fleste skolene i Norge. Selv om Norge er et fint land, betyr ikke at det ikke finnes noe problemer i det hele tatt. Bare stå på og skriv slike gode tekster!

bernt åge
10.10.2019 13:08

Bra!
1
anbefalinger
hei din hai Smile :-\) jeg skal også skrive en appell, det er kos!! hihi jeg er ikke en hai Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.028 sec - 1 pageviews