Søk i stiler
 

Grasse


Kort oppgave om en fransk by, som bl.a. er kjent for produksjon av parfymer.

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:23.10.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Europeiske samfunn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Le Gresse er en by, og en kommune som ligger i Alpes-Martimes, i Sør-Øst i Frankrike. Byen ligger også rett ved den franske rivieraen.

 

Helt siden slutten av 1700-tallet, har byen vært kjent for den store produksjonen av parfymer. Grasse blir sett på som verdens parfyme hovedstad (la capitale mondiale Des parfums). Her blir det laget over 2/3 deler av Frankrikes naturlige aromaer, både for parfymer og for smakstilsetning i mat. Sjasmin er nøkkelingrediensen i parfymenes verden, og er derfor veldig viktig for parfyme hovedstaden le Grasse.

 

27 tonn sjasmin blir høstet inn hvert eneste år i byen, og er nok levebrødet for byen på 44,4 km2, for Grasse tjener ca. 600 millioner euro i året på denne industrien. Grasse er en by med et varmt klima, som ligger 20 kilometer fra Côte d’Azur, altså kysten, slik at det ikke kommer noe kystluft inn her, og det er en av grunnene for at det er et så stort blomsterliv i byen.

 

Det er en festival i le Grasse hvert år i begynnelsen av august, som på fransk heter: Du Jasmin or la Jasminade. Dette er en veldig stor begivenhet, hvor damer ikledd pene kostymer kaster en masse blomster rundt seg mens de vandrer oppover langs gatene i Grasse hvor folkemusikere og andre opptredener foregår. Byen er også dekorert med en masse blomster og annet pynt.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.029 sec - 1 pageviews