Søk i stiler
 

Hvordan skrive et kåseri på kommando


Tanker som kanskje går gjennom hodet til en 15 år gammel elev når en får beskjed om å skrive kåseri.
Sjanger:KåseriLastet opp:07.05.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Om å skrive
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Du vet sikkert hvordan det er å skrive en fortelling, og hva du skal skrive for å få det til å virke spennende. Men har du prøvd å skrevet et kåseri på kommando? Ikke det nei, - vær glad.

 

Når læreren sitter ved pulten sin, pønsker ut en oppgave til den trøtte og veldig late klassen sin, er det jammen ikke en unnskyldning at, nei jeg gidder ikke skrive. Da MÅ du faktisk skrive. Uansett hvor mye tåa på siden av stortåa på venstre fot verker.

 

Læreren åpner munnen og hoggtennene kommer til syne. "Kåseri", kommer det ut av løvemunnen. Kåseri. Hva er det igjen? Humor, ironi, sak, noe slikt, ja. Men hva i all verden skal et kåseri handle om? Mye kan dukke opp i hodet ditt, men ingenting som lar være å få ut sinne over at siste time fredag skal være en time der ALLE skal skrive et kåseri.

 

Du sitter og grubler en stund og ser ut i fangehullet. Det er da du blir overasket over at alle har fått ned minst 3 ord på arket sitt, mens du selv sitter der og tar deg selv i pannen for å være sikker på at ingen ser det som føles ut som et eneste stort spørsmålstegn. Hvordan klarer de å finne på noe så fort, og være så ivrige? At det gikk an. Det ene øyeblikket sitter alle og ser ut som en gjeng med ungdommer som har hatt en mislykket ansiktsløftning, slik at øynene henger som noen slappe salamipølser nedover kinnene. Og i det andre øyeblikket er de en gjeng med ungdommer som plutselig har funnet et veldig interessant emne om hvor glade de er i foreldrene sine, og nærmest sikler over arket, som hos deg er veldig tomt, men hvert fall ikke vått. Du begynner å skrive ned hvor kipt det er å skrive en fortelling som skal både ha, ironi, humor, et emne som kanskje kan være litt alvorlig, osv. Du begynner å skrive om hvor fælt livet i Norge er. Du må sitte på en skolebenk og høre på lærerens fjas i seks timer, fem dager i uken. Og til slutt har du en side om hvor fantastisk livet til en 15 år gammel ungdomskole elev er.

 

Når timen er nesten over kommer kommandanten marsjerende ned gjennom rekkene og skal sjekke at alle har gjort det de skulle. Du hører han allerede. Kjefter og smeller på deg som om du har drept noen. Så står han over deg og ser ned på arket ditt. "Bra. Et godt kåseri her, må jeg si". Han gjør noe med munnen som ser ut som et smil, men du er ikke helt sikker. Og så oppfatter du hva han egentlig sa til deg, og skjønner ingenting, men så ser du ned på arket og begynner å lese. Det var det vist noen bokstaver der likevel. Og der sitter du med et øre til øre smil. Og er så fornøyd med deg selv at du nesten begynner å tenke at: å skrive kåseri på kommando, det er vel ingen sak.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ukjent
19.08.2008 12:57

Bra!
19
anbefalinger
Dette er bra!

Kris
19.11.2008 16:22

Bra!
14
anbefalinger
Morsom den, kanskje få noen flere ironiske tanker eller noe Smile :-\)

Magnus
18.03.2012 16:14

Bra!
11
anbefalinger
Et nydelig og fargerikt skrevet kåseri! Et av de beste hittil!

inga
21.05.2014 11:43

Bra!
7
anbefalinger
morsom ler meg hjel haha

Charlie
21.05.2015 15:24

Bra!
4
anbefalinger
Dette var et kult kåseri! Jeg har også fått skoleoppgave om å fremføre et kåseri for klassen. Dette hjalp meg skikkelig på vei!!!  Smile :-\)

peter
12.04.2016 18:40

Bra!
4
anbefalinger
men derimot når du må skrive på kommando OG du har et bestemt tema...det er ikke enkelt eller gøy


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews