Søk i stiler
 

"Eg står her og skal slå opp med ei jente"


Fortsettelse på en novelle fra Panorama-boken for VG1.

Karakter: 5 (nynorskoppgave)

 

Sjanger:NovelleLastet opp:23.04.2008
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Angst/Redsel
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Siste avsnitt:

Der står ho. Og er eit heilt menneske for seg sjølv. Kald. Kald. Ein stor løyndom eg ikkje skal få gisse på meir. Det er kaldt. Faen så kaldt det er.

 

Fortsettelse:

Eg hadde aldri trudd ho kunne gjere det. Eg trudde ho elska meg. Nå veit eg kordane det føle, det var som knivstikk. Eg trudde eg døde der og da. Det er så vanskeleg å slå opp, men ho greidde det utan å felle ein tåre. Eg skulle aldri meir føle dei leppene hennar, dei leppene som eg hadde lært å kysse. Tankane på at ein annan gut skulle kysse de. Det måtte vore ei annan. Eg følte meg råtten, som om eg heldt på å felle fra kvarandre. Det føltes rart. Ho hadde funnet ei annan gut, det veit eg. Kem elles skulle ho få dei øyredobba av? Dei øyredobba, som glinsa i sola, og fekk hennar til å sjå ut som ei gudinne. Ho var alt for meg, og eg kunne ikkje mista hennar! Eg måtte vinn ho tilbake! Eg greidde meg ikkje utan henne. Ho var sola i mitt liv, lyste alltid opp når det var mørkt. Endeleg forstod eg at eg elska henne.

 

Neste dag på skulen, så eg henne saman med den nye typen. Eg så bare ryggen hans, så eg tenkte at dette måtte vore ein av dei nye gutane på skulen. Ein av den som ikkje hadde noko bra karakterar. Ei som bare tenkte på damer. Han snudde deg sakte. Kem kunne dette vore? Hadde eg sett han før? Så slo det meg. Eg så kem det var, og det treff meg som ein stor kanonkule i ansiktet. Min beste vann sidan barneskulen, som alltid hadde vore der for meg. Den guten som hadde tatt meg i handa på at vi ikkje skulle stele damer fra kvarandre. Harald. Den jævelen! Han bare så overlegent på meg, akkurat som om han hadde den beste dama på heile skulen. Dei kyssa. Eg trudde eg skulle spy. Eg begynte å springe. Ut av skulen. Dit kor ingen kunne sjå meg. Heilt aleine. Eg måtte komme meg vekk fra alt tullet. Eg kjende raseri. Noe sa meg at eg ville drepe han. Eg henta øksa. Den låg ved sidan av eit tre i skogen.

 

Eg gjekk med stormskritt. Fortare og fortare. Eg kjende tårane presse bak øya. Kva var det eg held på å gjere? Eg måtte ha ho for meg sjølv.

 

Det blei kaldare og kaldare ute, og eg kunne kjende vinden i nakken. Vegen tilbake til skulen blei kortare og kortare, og nå var eg snart på vi inn døra og mot Harald. Han hadde brott lyftet han hadde lovt meg. Eg var på veg inn. Der kom eg med øksa i begge hendene, klar til å hogge. Alle på skulen blei livredde når dei så meg komme. Eg hadde Harald i sikte. Han hadde ikkje ein kjangs. Eg så på han. Stod klar til å hogge. Eg kunne se frykte i øya hans. Eg hadde fått han ned på kne. Eg hadde slengt øksa over skuldra, talte til 3 inni meg, og hogde av alle krefter.

 

Eg sette meg rett opp i senga. Heilt blaut av sveitte. Eg skalv enda, og det var akkurat som om eg kunne kjenne øksa mellom hendene. Eg så til sia, og der, der låg ho ved sia av meg, alltid like trufast som ho alltid har vore. Og best av alt, ho låg der utan dei øyredobba.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Thea
13.05.2008 20:15

Bra!
3
anbefalinger
Denne "forsettelsen" var skikkelig bra  Very Happy :-D

naina
17.02.2009 19:10

Bra!
2
anbefalinger
skikkelig bra skrevet  Very Happy :-D men du har med for mye som står skrevet... begynnelsen var sånn med mye mellom linjene, du skulle prøvd å holde på det.. du har liksom bare storma ut med informasjon om hva han tenker og sånt, men fortsatt skikkelig bra ass

Monica Olafsen
10.08.2009 01:14

Bra!
2
anbefalinger
Tusen takk for fine kommentarer!
naina: Jeg vet, men novellen i seg selv var så utrolig lang, og jeg kunne ikke skrive mer enn én side til  Smile :-\)

lol
09.01.2017 21:55

Bra!
2
anbefalinger
klkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Randi
08.05.2017 09:18

Bra!
1
anbefalinger
nei, dette var rart. Ikke lever sånn til læreren, da får du ikke no  Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews